Hvordan lage bakt potet enkelt

Bakt potet smaker helt nydelig til biff, stekt kylling, grillmat eller helstekte kjøttstykker av okse. I denne artikkelen skal vi se hvordan du kan lage en knallenkel bakt potet uten mye dill og styr!

For å lage en bakt potet slår du på ovnen til 220 grader. Mens den varmer seg opp vasker du poteten godt og bruker en gaffel for å stikke mange små hull over hele poteten. Pakk den inn i aluminiumsfolie og legg den inn på et stekebrett i ovnen. La den stå i 60 til 90 minutter før du tar den ut. Fjern aluminiumen, skjær et snitt i toppen og la den avkjøle seg litt før du fyller den med mye digg innhold.

Bakt potet

Det er med andre ord utrolig enkelt å lage en bakt potet, og nesten all jobben gjøres av seg selv mens den står og varmer seg opp i stekeovnen. Fyllet i den bakte poteten bestemmer du selv, men noen klassikere er kryddersmør, skinke, bacon, mais, ost. Du kan likevel fylle den med omtrent alt du liker!

Les også: Så enkelt koker du poteter!

Noen steker også bakt potet uten å bruke aluminiumsfolie, og det er jo mulig. Potetene blir derimot litt tørrere og føles mer sprø, så det er en smakssak. Men dersom du er helt tom for aluminiumsfolie hjemme er det altså ikke verdens undergang.

Les også:

Legg igjen en kommentar