Hvordan oppbevare stekt kylling

Vi nordmenn spiser veldig mye kylling, og det er jo ikke så rart. Kylling passer godt sammen med så mye annet, og det er både sunt og billig. Det er derimot fort gjort å steke for mye kylling når man først finner frem kyllingfiletene, så hvordan skal man oppbevare kylling etter at den allerede er stekt og tilbedret?

Vanlig stekt kylling holder seg omtrent 3 til 4 dager i kjøleskapet. For å unngå at den skal bli veldig tørr bør den pakkes i en lufttett beholder, eller legge den i en skål med plastfolie over. Noen synes smaken blir mattere etter to dagers tid, men som regel er den helt trygg og grei i minst 3 dager.

Som med all annen mat er det viktig å bruke sansene dine for å vurdere om den fortsatt er god å spise. Lukt på kyllingrestene, se at den fortsatt ser god ut, og ta en liten smakebit før du blander den sammen med annen mat. Om den både ser, lukter og smaker bra er det fortsatt greit å spise den.

Når man skal oppbevare kyllingen i kjøleskapet bør den legges inn raskt, og jo lenger den er ute i romtemperatur, jo kortere holdbarhet vil den ha i kjøleskapet også.

Kan man fryse stekt kylling?

Det er absolutt mulig å fryse stekt kylling, og det er bare å slenge den ned i fryseren det. Legg kyllingen i en brødpose eller lignende før du legger den i fryseren, så holder den seg der ganske lenge. Man kan regne med at den holder seg i fint i minst 3 måneders tid, men noen ganger kan den også litt ennå lenger før den får frostskader.

Når man fryser stekt kylling vil den bli betydelig tørrere når du varmer den opp igjen. Fryst kyllingkjøtt som dette er derfor best å bruke i gryter og lignende hvor den kan deles i små biter, og hvor tørrheten ikke spiller så stor rolle.

Husk også at kylling og annet kjøtt som har vært stekt før det ble fryst ned har ganske kort holdbarhet etter at det er ting. Derfor bør du kun tine så mye kylling som du skal spise i samme måltid, og ikke legge restene av denne kyllingen i kjøleskapet igjen.

Hvor lenge holder stekt kylling seg i romtemperatur?

Kylling og mange andre typer kjøtt har kort holdbarhet når de står i romtemperatur. En generell regel er å unngå å ha stekt kjøtt i romtemperatur i mer enn 120 minutter. På dette punktet bør du kaste det eller legge det i kjøleskapet. 2 timer er altså makstiden, og aller helst bør man ha det ennå kortere enn dette i romtemperatur.

Du kan med andre ord ikke la stekt kylling stå på kjøkkenbenken over natten og spise det dagen etter. Da vil det være dårlig, og ha en betydelig risiko for sykdom.

Les også:

6 kommentarer om “Hvordan oppbevare stekt kylling”

 1. Kan man spise kyllingfilet som ble glemt på kjøkkenbenken over natta? Står i kjøleskapet nå, men stå vel ute i 12 timer eller noe sånt…

  Svar
  • Nei, det ville jeg nok latt være å gjort om jeg var deg. Dette er lenge nok til at du ikke har noen anelse om hva slags bakterier som kan ha fått grobunn på kyllingen, og du kan i verste fall matforgiftes.

   Svar
 2. Hei, hjelper det om kyllingen er vakumpakket? Jeg glemte to pakker stekt vakumpakket kyllingfilet på kjøkkenbenken over natta, kan jeg spise den hvis den lukter og smaker ok?

  Svar
  • Hei.

   Jeg er dessverre usikker på om det er bedre når de er vakuumpakket. Det kan tenkes, men jeg kan ikke gi noe sikkert svar dessverre.

   Svar
 3. har en kylling som ble stekt i går kveld skulle ta den med hjem til meg men ble liggenes i bilen mens det har vært veldig varm ute og i bilen. lå i ca 6 timer har tatt den inn nå lagt den på pizza og stekt igjen. er det ok å spise den eller må jeg kaste alle 3 pizzaene?

  Svar

Legg igjen en kommentar