Hvordan oppbevare fårikål

Fårikål er en utrolig god høstklassiker som er ganske enkel å lage. Når man tilbereder fårikål lager man gjerne veldig mye mat samtidig, og det er fort gjort å sitte igjen med mer mat til overs enn man hadde trodd. Men hvordan skal man egentlig oppbevare fårikål for å gi den best holdbarhet?

I utgangspunktet bør man oppbevare fårikål i kjøleskapet eller et annet sted hvor det er mellom 3 og 5 grader. Der kan den fint stå i 4-5 dager, og noen ganger tåler fårikålen til og med en hel uke i kjøleskapet. Det er ikke anbefalt å la fårikål stå i romtemperatur, selv om det er noen som sverger til å la den stå på kjøkkenbenken over natta og servere den neste dag.

Av disse to metodene anbefaler vi sterkt å ha den i kjøleskapet. Der vil det ikke kunne vokse bakterier, og maten holder seg god i alle fall 4 til 5 dager der. Hvorvidt den kan stå en hel uke eller ikke avhenger litt av hvor i kjøleskapet den står, og om kjøleskapet åpnes og lukkes ofte. Jo oftere det åpnes, jo raskere blir egentlig all maten i kjøleskapet dårlig, så dette kan faktisk ha mye å si over tid.

Er det trygt å la fårikål stå på kjøkkenbenken over natten?

Å la fårikålen stå på kjøkkenbenken over natta er egentlig et sjansespill, for selv om maten kan holde seg bra er det også en risiko for at det vokser diaréfremkallende bakterier i maten over natten.

Sjansen for å bli syk etter én natt er ganske lav, men det kan skje. Det er jo ikke noe gøy å få matforgiftning, så vi anbefaler å heller legge den i kjøleskapet for å være på den sikre siden.

Kan man fryse fårikål?

Det er absolutt mulig å fryse fårikål, og det er mange som liker det. Den store ulempen med å gjøre det er at kålen har en tendens til å bli halvveis ødelagt når du skal tine og varme fårikålen opp igjen.

En løsning på dette problemet er å fryse ned kjøttet uten kålen, og heller ligge i ny kål når det skal varmes opp igjen.

Alternativt blir det bare fårikål med nesten kun kjøtt uten kålsmak. For noen er dette helt OK, mens andre synes det blir litt for kjøttungt.

Les også:

Legg igjen en kommentar