Må man vaske epler før man spiser dem? Forklart!

Når det kommer til hvorvidt man skal vaske frukt og grønnsaker før man spiser dem er det mange meninger, men det finnes faktisk noen svar. I denne artikkelen skal vi se på hvorvidt man må vaske epler før man spiser dem, og hvorfor det er slik.

Når man skal spise epler må du alltid vaske det først! Grunnen er enkelt nok at eplet for det første kan være full av bakterier fra f.eks fugler som har vært i nærheten og skitt på det, eller bakterier fra fruktplukkere som har sløvet med hygienen. Dessuten kan eplet inneholde en del plantevernmidler som er farlig for kroppen.

Forskning har vist at man kan redusere mengden plantevernmidler med melom 20 % og 50 % ved å skylle det godt i kaldt vann. Man blir derfor kanskje ikke kvitt alt, men det hjelper i alle fall godt til. Av bakterier få man fjernet det meste om man skyller eplet godt.

Les også: Slik forveller du epler.

Her i Norge har de fleste epler blitt godt skylt av produsenten før vi får dem i butikken, men det kan likevel være noe som henger igjen. Det er derfor lurt å skylle dem godt selv uansett.

Man skyller epler enkelt ved å gni på dem med hånden under rennende vann. Vannet kan godt være lunkent eller kaldt. Du trenger ikke å gni spesielt lenge, og 10 sekunder holder. Når du er ferdig kan du godt tørke eplet med litt kjøkkenpapir om du vil.

Les også:

Legg igjen en kommentar