Hvordan oppbevare ramsløk

Ramsløk er en høyt elsket nyttevekst, og hver vår er det tusenvis av nordmenn som er ute i skogen for å plukke denne i store mengder. Men hva skal man gjøre når man plukker med seg mer enn man får brukt i løpet av noen få dager? Hvordan skal man egentlig oppbevare ramsløken for å få den til å holde seg?

Bladene til ramsløk kan fint klare seg et par dager i kjøleskapet uten å visne, men et godt tips for å øke sjansen for at de holder seg friske lenger i kjøleskapet er å legge dem i en plastpost med et par dråper vann i. Dette blir litt det samme som når du kjøper en salatmiks på butikken, for disse er jo veldig fuktige, og hjelper med å holde bladene friske.

Etter toppen 4-5 dager blir den derimot vassen, og innen den tid bør man enten ha brukt den opp eller laget en plan for hvordan man skal oppbevare den over tid.

Les også: Slik skiller du liljekonvall fra ramsløk.

Frys ramsløken for å få den til å holde seg lenge

Den enkleste måten å oppbevare ramsløk over lang tid på er ved å fryse den. Legg en grei mengde med blader i en brødpose, knyt den igjen, og sleng den i fryseren. Der kan den ligge over hele vinteren igjen frem til neste sesong begynner, så har du alltid litt ramsløk liggende på lur.

Når du vil bruke ramsløken er det bare å ta den opp fra fryseren igjen et par timer før du skal ta den i bruk, så er den frisk og fin, og klar til å brukes i maten.

Det er også en del som liker å lage ramsløkpesto. Dette er trolig en av de mest populære tingene å lage med ramsløk, og har den fordelen at det holder seg i 3-4 måneder i kjøleskapet. Så på denne måten er det enkelt å ha ramsløk klar til bruk!

Les også:

Legg igjen en kommentar