Hvordan oppbevare fondant

Fondant, også kjent som sukkerpasta, er helt nødvendig når man skal pynte på fine kaker. Det kan ta litt tid å lage, så det er jo kjekt å gjøre klart tidlig, lagre og ta frem når man trenger det, men hvordan skal man egentlig oppbevare fondant?

Fondant kan enkelt nok oppbevares i kjøleskapet i et par-tre dager uten å tørke ut. Ha den i en lufttett boks, så vil den holde seg veldig fin ganske lenge. Den store faren er at den tørker ut, så derfor er det viktig at boksen er lufttett.

Man bør ikke oppbevare fondanten i romtemperatur, da dette er med på å tørke den ut raskt. Her bør den helst stå i maks noen få timer før man putter den i kjøleskapet.

Les også: Slik oppbevarer du muffins!

Det er også mulig å putte fondant i fryseren, og her kan den egentlig ligge i opptil et års tid før den bør brukes. Jo lenger den ligger, jo mindre vil den smake. Så unngå å bruk den om den har ligget der i over et års tid. Akkurat som når man skal oppbevare fondant i kjøleskapet bør man pakke den godt inn i en lufttett beholder før man putter den i fryseren.

Les også:

Legg igjen en kommentar