Hvordan få billigere tannlege som student

En time hos tannlegen kan ofte bli dyrt, og selv en liten rutinekontroll kan fort komme på over tusenlappen. Frem til man er 18 år er tannlegetjenesten gratis, og mellom 18 og 20 års alder betaler man kun en egenandel på 25 %. Når man derimot blir eldre enn dette må man betale full pris, og som student er jo dette en enorm utgift som passer dårlig i en ellers så stram økonomi.

Så hvordan skal man egentlig få råd til å gå til tannlegen som student? Heldigvis for oss finnes det støtteordninger og litt nyttige triks som kan gjøre besøket billigere, og nedenfor skal vi gå gjennom de fleste av disse.

Tannlege

Les også: Få billigere Spotify som student.

Få helserefusjon fra Studentsamskipnaden

Alle norske høyskoler og universiteter har egne Studentsamskipnader som alle studenter er medlem i (medlemskal innbetales via semesteravgiften). De fleste av disse Studentsamskipnadene rundt om i landet har gode ordninger for å gi refusjon av helseutgifter, og de fleste inkluderer besøk hos tannlege.

Den nøyaktige refusjonen avhenger av hvilken Samskipnad du er medlem av. Noen gir en fast prosentrabatt, mens andre gir en viss andel per behandling. Så sjekk opp nettsidene til den Studentsamskipnaden du er medlem av for å finne ut hva som gjelder for deg.

Noen tannleger har også spesialrabatter for studenter

Det er noen tannlegeklinikker som har egne studentpriser, ofte til ekstremt reduserte priser sammenlignet med vanlig. Dette kan absolutt være verdt å sjekke ut, og kan spare deg for mange tusen kroner. Vi anbefaler å sjekke ut nettsidene eller ringe til alle de lokale tannlegekontorene i området du holder til i, og spørre dem om studentrabatt. Med litt flaks får du et veldig godt tilbud.

Det beste med spesialrabatter for studenter hos tannlege er at man også kan kombinere der med refusjon fra Studentsamskipnaden, så totalt sett kan den endelige summen du må betale være ennå lavere enn den allerede er.

Les også: Slik bytter du tannlege.

Vil du hjelpe tannlegestudenter med å bli tannleger? Da kan du få billig behandling!

En annen mulighet for å få billig, og noen ganger også helt gratis, tannlege er ved å kontakte universitetstannlegene. Disse har ansvar for å formidle klienter til tannlegestudenter, og her kan man selvsagt få gode priser i bytte mot at du blir en slags prøvekanin for studentene. De får selvsagt hjelp av en lærer, så det er både trygt og billig, men det kan ta litt lenger tid enn en vanlig konsultasjon.

Det er tannlegestudenter i både Oslo, Bergen og Tromsø, så om du holder til i en av disse tre byene kan det være penger å spare på å kontakte universitetet for å booke en tannlegestudent.

Henvend deg til NAV dersom du er helt blakk

Dersom du virkelig ikke har råd til å gå til tannlegen, men likevel trenger det, så er det mulig å henvende seg til NAV for å få sosialhjelp til tannlegebesøket. Ofte kan det være vanskelig å få NAV til å samarbeide når man er student, men om det virkelig trengs er dette veien å gå.

Les også:

Legg igjen en kommentar