Priser for tannlege forklart (2022)

Et besøk til tannlegen kan fort koste mange tusenlapper, så det er viktig å ta vare på tennene sine ved å pusse dem to ganger daglig.

Det er mange som lurer på hva de kan forvente når de reiser til tannlegen, så vi har samlet sammen en oversikt over hva du kan forvente å betale hos neste besøk hos tannlegen. Tannleger kan selv bestemme prisen de vil ha, så prisene i denne artikkelen er kun et eksempel, men bør fungere greit for å gi deg en pekepinn.

Prisene er laget ved å sammenligne og regne ut gjennomsnitt fra tre ulike tannklinikker i Norge. Disse er tilfeldig utvalgt, og alle har omtrent like priser, så du kan regne med at de stemmer ganske greit.

Nedenfor finner du oversikt over hva du må regne med å betale neste gang du drar til tannlegen.

Tannlege

Oversikt over typiske priser hos tannlegen

Type behandlingOmtrentlig pris
Vanlig undersøkelse600 kroner
Undersøkelse, 2 røntgenbilder og tannrens1000 kroner
Tannrens500 kroner
Liten fylling850 kroner
Middels fylling1 300 kroner
Stor fylling1 600 kroner
Rotfylling med 1 rotkanal4 100 kroner
Rotfylling med 2 rotkanaler4 700 kroner
Trekking av tann1 200 kroner
Kirurgisk fjerning av tann 2 000 kroner
Røntgen200 kroner
Bedøvelse ved fylling200 kroner
Krone i metall eller kaeramikk5 0000 kroner
TannimplantatRundt 20 000 kroner

Disse prisene er altså omtrent hva du kan forvente, men det vil alltid være egne priser hos hver enkelt tannlege. Alle tannleger er pliktige til å ha en oversikt med prisene sine enkelt synlig på venterommet, så du kan også ta en prissjekk før du går inn til timen din.

Bør man vurdere pris før man tar store inngrep?

Det kan være enorme prisforskjeller hos ulike tannleger, og det er ikke alltid slik at den du pleier å gå til er den du bør dra til hvis du skal ta et større inngrep.

Hvis du skal bruke flere titusener av kroner på å fikse opp i tannproblemer kan det faktisk være mulig å spare mange tusenlapper på å velge riktig tannlege.

Den beste måten å gjøre dette på er ved å ta undersøkelse hos tannlegen din, og be om et skriftlig prisoverslag. Da kan du kontakte andre tannleger i nærheten for å høre om de kan tilby det samme rimeligere enn det prisoverslaget du allerede har fått.

Les også:

Legg igjen en kommentar