Hvordan oppbevare multer

Det er mange som regner multer som myrens eget gull, og som bruker mange timer med å plukke multer på myrområder i fjellet hvert eneste år. Det er mange brukesområder for multer, men dersom man plukker for mye, hvordan er det egentlig best å oppbevare multer?

Dersom du vil ha multer til jul er den beste måten å oppbevare dem på i fryseren. I fryseren (ved rundt – 20 grader) vil multene holde seg bra, og kan fint klare et helt år før de mister smaken.

Multer er nemlig ganske omfilntlige av seg, og må oppbevares i temperatur så nær 0 grader som mulig. Selv noen få plussgrader er nok til at de begynner prosessen med å gjære, og blir overmodne, og ikke spesielt gode.

De holder en viss tid i kjøleskapet, men vi anbefaler ikke å ha multer i kjøleskapet i mer enn 3-4 dager.

Les også: Er det lov å selge multer man har plukket selv?

Som med annen mat i fryseren blir de jo raskere dårlige dersom fryseren åpnes veldig ofte, så det kan være greit å legge de i en langtidsfryser man ikke åpner og lukker flere ganger om dagen.

Multer som har ligget i fryseren har ikke like god smak som bær etter de har tint, men har like god kvalitet i forhold til å lage multekrem, multesyltetøy eller andre ting hvor man uansett moser bærene.

Multer

Les også:

Legg igjen en kommentar