Hvordan bruke kaffebønner på en vanlig kaffetrakter

Om du er glad i god kvalitetskaffe har du sikkert allerede vurdert å skaffe et kaffekvern. Å gå over fra ferdig filtermalt kaffe til å kjøpe kaffebønner er nemlig et betydelig kvalitetshopp oppover, og en av de enkleste og billigste måtene man kan forbedre smaken på kaffen på hjemme.

Men hva trengs egentlig for å kunne bruke kaffebønner på en vanlig kaffetrakter?

Alt du egentlig trenger er et kaffekvern. Dette er en dings du plugger i veggen og fyller med kaffebønner, så er det bare å slå det på i 30 – 60 sekunder. Etter den tid har du kvernet kaffe som kan brukes på vanlige kaffetraktere på samme måte som om du hadde kjøpt filtermalt.

Et kaffekvern koster heller ikke skjorta. Man kan få de billigste kaffekvernene til rundt 150 kroner, men om du vil ha en i god kvalitet og fint design må du regne med rundt 500 kroner.

Les også: Kan man trakte kaffe som har gått ut på dato? Forklart.

Det er med andre ord ikke dyrt å oppgradere fra å kun drikke filtermalt kaffe til å kunne drikke kaffe laget av kaffebønner. De kvernede kaffebønnene fungerer med absolutt alle kaffetraktere, så du trenger ikke å kjøpe noe annet nytt enn kaffekvernet, og selvsagt kaffebønner der. Kaffebønner får man kjøpt hos de fleste dagligvareforretninger.

Og med det har du alt du trenger for å lage god kvalitetskaffe hjemme på kjøkkenet ditt om morgenen. De kvernede kaffebønnene bruker du på samme måte som om det var vanlig filtermalt kaffe. Vi anbefaler å kverne kaffebønnene like før du skal trakte kaffen, da dette gir mest smak.

PS. drikker du litt for mye kaffe? Vi har tips for å kutte ned og eventuelt slutte med kaffe uten å få ubehagelige bieffekter.

Denne artikkelen inneholder annonselenker for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar