Hvor lenge kan man oppbevare kvernet kaffe? Forklart

Det er enkelt å kverne sin egen filterkaffe ved å kjøre kaffebønner gjennom et godt kaffekvern, men hvor lenge kan egentlig slik kvernet kaffe ligge før man bør bruke det i kaffetrakteren?

Kvernede kaffebønner er en ferskvare, og bør helst brukes senest 3 – 4 dager etter at du kvernet dem fra kaffebønner. Aller helst bør man bruke denne kvernede kaffen allerede samme dag.

Les mer: Hvordan bruke kaffebønner på vanlige kaffetraktere.

Man bør derfor aller helst gjøre det til en vane at man kverner kaffebønner hver dag, og for eksempel kverner nok til dagens forbruk på morgenen. Det er greit å la de ligge i en natt eller to, men man vil faktisk smake forskjellen allerede på denne tiden.

Når det har gått tre til fire dager fra man kvernet bønnene til man trakter kaffen fra dem vil man uten tvil merke forskjell på smaken. Nå vil kaffen smake betydelig dårligere enn om du hadde brukt ferske bønner!

Les også: Hvordan vaske kaffekanner.

Husk også at selve kaffebønnene vil tape seg i smak når du først har åpnet boksen. Disse kan stå litt lenger, men bør helst ikke stå i mer enn 7 til 10 dager før de bør byttes ut. Åpne poser med kaffebønner har altså ganske kort holdbarhet, så det kan være lurt å unngå å velge de aller største forpakningene, og heller gå for en pakke du klarer å bruke opp i løpet av en ukes tid.

For å få kaffen til å smake så godt som mulig så lenge som mulig bør du oppbevare den på et tørt og litt kjølig sted. Den kan godt få være i en lufttett beholder når den først er åpnet, uansett om det er kvernede eller hele bønner det er snakk om. Man kan forlenge levetiden til begge disse ved å bruke ting som et Norgesglass som er helt lufttett fremfor å bare ha det stående i posen det kom i.

Les også:

Legg igjen en kommentar