Hvordan oppbevare muffins

Muffins er alltid en slager, og smaker godt både til late kvelder hjemme så vel som til på fester. Det er dessuten veldig raskt og enkelt å lage, men hvordan skal man egentlig oppbevare muffins dersom man ikke spiser opp alle samme dagen?

Den beste måten å oppbevare muffins et par dager på er ved å ha dem i en kaketine på et kjølig sted. Aller helst bør du velge husets kjøligste rom, og en temperatur rundt 16 – 17 grader er perfekt. Om de bare skal stå i én natt kan de også fint stå på benken over natta, så lenge boksen du har dem i er lufttett.

Muffins bør ikke oppbevares i kjøleskap. Da blir de raskt tørre, og tørre muffins smaker som regel dårlig.

Et godt alternativ er derimot å ha muffins i fryseren. Her kan de fint ligge i noen uker, og fortsatt smake ferske når du tar dem opp. Du kan godt legge muffins rett i fryseren etter at de er ferdig stekt, så lenge de har fått kjølt seg ned til romteperatur først. Deretter er det bare å ta dem opp etter hvert som du trenger dem. Muffins tiner ganske raskt, så det er bare å planlegge noen få timer i forveien.

Les også: Slik oppbevarer du fondant.

Dersom du har tatt glasur på muffinsene bør de stå i husets kaldeste rom, og ikke i fryseren. Fryst glasur blir bare rør, så hvis du vil fryse muffins er det bare å ta på glasur mens du tiner dem igjen.

Les også:

Legg igjen en kommentar