Hvordan oppbevare dadler

Dadler er godt, og kan brukes til så mye rart. De fleste av oss bruker nok mest dadler rundt juletider, men det er mye spennende man kan bruke dadler til resten av året også.

Om man kjøper en pakke med dadler er det stor sjanse for at det er mer dadler enn man spiser på en gang. Så hvordan skal man egentlig oppbevare dadler for at de skal holde seg best mulig lengst mulig?

Dadler bør oppbevares i kjøleskapet, og ideelt sett i en lukket beholder. Her kan de stå lenge uten å bli dårlige, for det er så mye fruktsukker i dadlene at de holder seg gode veldig, veldig lenge. Den største faren er at de tørker ut, men det tar minst 2 – 3 uker før de blir tørre i kjøleskapet.

Dadler

Som med all annen mat bør du bruke lukt, syn og smak for å avgjøre om de fortsatt er gode. Som oftest kan de stå betydelig lenger enn de 2 – 3 ukene som ofte anbefales, og så lenge de ser fine ut, lukter normalt og smaker fint er det ingenting i veien for å spise dem.

Dersom du ønsker å oppbevare dadler over lang tid kan du legge dem i fryseren. De tåler fint å fryses ned, og taper ingen kvalitet på å bli fryst ned og tint ved en senere anledning. Dette er jo ganske sjeldent med frukt og grønnsaker, men det er faktisk helt trygt å slenge de rett i fryseren uten å tilberede dem på noen måte først.

Les også:

Legg igjen en kommentar