Er dadler sunt? Forklart

Dadler omtales ofte som et godt alternativ til godteri og annen snacks for deg som ønsker å få mer sunnere livsstil, men hvordan er det egentlig med sunnheten av dadler? Er dadler sunt, eller er dette bare en myte?

Greia med dadler er at de har mye sukker (og dermed mye kalorier), men de har også veldig mange gode næringsstoffer som vitamin B og C, spormetaller som jern og kalium, og ikke minst veldig mange antioksidanter. Så dadler i seg selv er veldig sunt, men man bør ikke spise store mengder av det daglig hvis man ønsker å gå ned i vekt.

Les også: Hvordan oppbevare dadler.

Dadler

Dadler er med andre ord en helt super snacks, men som all snacks er den best i begrensede mengder. Alle som skal ned i vekt bør være forsiktig ettersom de inneholder nesten 300 kalorier på 100 gram, så man kan ikke spise 300 gram dadler til dessert liksom.

Men en liten neve med dadler er både sunt og godt, og påvirker ikke kaloribudsjettet i en altfor stor grad. Man regner 8 dadler for å ha samme sukkerinnhold som en halv liter Coca Cola, men åpenbart har den veldig mye mer nyttige næringsstoffer.

Les også:

Legg igjen en kommentar