Hvordan steke sommerkoteletter i stekeovn

De fleste av oss forbinder sommerkoteletter med grilling ute i sommersola, og dette er jo alltid en klassiker. Men det er jo ingen garanti for at vi får strålende vær her i Norge, og noen ganger kan det være nødvendig å ta med grillmaten inn for å steke den på kjøkkenet.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan man går frem for å steke sommerkoteletter i en vanlig stekeovn, og få den like god som om den hadde vært på grillen.

For å steke sommerkoteletter i ovnen setter du ovnen på 200 grader. Mens den blir varm kan du streke sommerkotelettene på høy varme i noen få sekunder i stekepanna for å få brunet dem. Sett de inn i den varme ovnen og la de ligge i ca. 20 minutter. Da er det bare å ta ut sommerkotelettene, la de hvile noen minutter, og så servere dem med noe godt tilbehør.

Det er altså veldig enkelt å lage gode sommerkoteletter i stekeovnen. Om du krydrer med litt salt og pepper får de en bedre smak, men det er jo opp til hver enkelt om man vil gjøre. Noen liker også å la sommerkotelettene blir romtemperert ved å hvile i en halvtimes tid før man steker dem, men igjen er dette valgfritt, og du får gode sommerkoteletter selv om du dropper denne ekstra innsatsen.

Les også:

Legg igjen en kommentar