Hvor mye kyllingfilet? Forklart

Kyllingfileter er blant de mest populære middagsfavorittene her i Norge, og kylling er jo både sunt, magert og ikke minst veldig godt. Også personer som ønsker å gå ned i vekt er glade i kylling, for dette er omtrent noe av det magreste kjøttet man kan spise.

Dersom man skal regne kalorier er det jo helt essensielt å vite hvor mye mat man spiser, men har du noen gang tenkt over hvor mye en vanlig kyllingfilet veier?

Det er store variasjoner i vekten på kyllingfileter, og jeg har veid kyllingfileter som veier alt mellom 100 gram til 300 gram. Den mest normalt vekten er derimot rundt 150 gram når man kjøper kyllingfileter av medium størrelse, så jeg pleier å tenke på de fleste kyllingfileter som 150 gram i utregninger.

I målingene har jeg brukt kyllingfileter fra Prior, First Price, Coop og X-tra, og alle disse har en vekt på rundt 150 gram per kyllingfilet, men med variasjoner. Jeg veide også de fra Den Stolte Hane, men disse har en høyere vekt enn de andre, og er nærmere 220 gram gjennomsnittlig.

Dette betyr at normale kyllingfileter i pakker på 1 kg har mellom 6 og 7 kyllingfileter i hver pakke.

En stekt kyllingfilet

Antall kalorier i en kyllingfilet

Det er veldig enkelt å huske hvor mange kalorier det er i kyllingfilet, for det er nemlig ca. 100 kcal per 100 gram kyllingfiltet. Det betyr at en gjennomsnittlig kyllingfilet på 150 gram har 150 kcal.

Mange tenker jo at kaloriene endrer seg etter steking, for kylling mister jo omtrent 20 % av vekten under steking. Det er likevel slik at næringsinnholdet er det samme, så det er like greit å bruke vekt før steking som et utgangspunkt.

Kyllingfilet er med andre ord en veldig mager matvare som inneholder lite kalorier. Det er likevel mye god næring i kyllingkjøttet, så dette er et veldig sunt valg.

Les også:

Legg igjen en kommentar