Hvordan oppbevare gelé

Gelé er en klassiker som er både enkel å lage, smaker godt, og som er veldig billig. Det er perfekt til barnebursdager med mange unger, og da kan man lage klar desserten på bare fem minutter med en vannkoker og en visp til å røre ut gelépulveret.

Det er altså veldig fort gjort å lage gelé, men hvordan skal man egentlig oppbevare den etter at du har laget den?

Normalt holder gele seg i 3 til 4 dager i kjøleskapet, og vil etter denne tiden begynne å bli suggen, vassen og miste smaken sin. Man bør derfor prøve å spise den opp i løpet av fire dager etter at man laget den. Dette gjelder for både hjemmelaget gelé, så vel som ferdiggelé som kjøpes på kartong.

Om man har geléen i romtemperatur holder den seg ennå kortere, og vil begynne å bli vassen og suggen etter bare noen få timer.

Kjøleskapet eller et annet sted hvor det er mellom 0 og 4 grader er altså best for å oppbevare gelé, men den har likevel ganske kort holdbarhetstid før den bør kastes i søpla.

Kan man oppbevare gelé i fryseren?

Det er mange som legger gelé i fryseren for å få fart på stivningen, men når den allerede er ferdig laget og ferdig stivnet bør man ikke ha gelé i fryseren. Her er det altfor kaldt, og geléen vil krystallisere seg.

Når du så tar den opp av fryseren igjen vil formen være helt ødelagt, og hele geléen vil smake vassent.

Så unngå å ha ferdig laget gelé i fryseren, og prøv heller å spise den opp innen den blir dårlig i kjøleskapet.

Hvordan oppbevare hjemmelaget bærgelé

Om du har plukket bær selv som du har brukt for å blande med gelatin for å lage hjemmelaget gelé, så kan kjøleskaptemperatur faktisk være litt for kaldt for desserten. I mange tilfeller vil slik hjemmelaget gelé klare seg bedre i rom med temperaturer på 5 – 7 grader, så vanlige kjellere uten oppvarming fungerer ofte veldig godt.

Grunnen til at kjøleskapet kan bli litt for kaldt for hjemmelaget gelé er at alt sukkeret fra bærene kan krystallisere seg i slike temperaturer. Dette ødelegger ikke hele geléen, men det er heller ikke spesielt appetittlig.

Les også:

Legg igjen en kommentar