Hvordan oppbevare eggerøre

Eggerøre er en klassiker til både frokost og lunsj, som både er billig, enkelt å lage, og kan lages med ting man har liggende i skap og kjøleskap. Et problem kan være at det er utfordrende å beregne hvor mye eggerøre det blir når man lager det, og det er fort gjort å lage litt for mye. Men kan man egentlig oppbevare eggerøre over tid hvis man lager for mye?

Eggerøre kan stort sett oppbevares i kjøleskapet i 2 – 3 dager før det blir dårlig. Det bør pakkes i en lufttett beholder hvor det får stå, og da vil det holde seg godt. Noen synes det minster litt smak allerede neste dag, mens andre ikke merker noe til dette.

Om man har brukt fløte eller melk i eggerøra vil den fortsatt klare seg disse to-tre dagene, men dette kan også være med på å gi den en litt blassere smak når det har gått en dag eller to.

Les også: Hvor mye veier egentlig et egg? Forklart.

Man kan fint lage eggerøre på kvelden i forveien som serveres til froskost eller lunsj neste dag. Den vil stort sett ha like god smak, og være helt trygg å spise.

Man blir i alle fall ikke syk av å spise eggerøre som har stått i kjøleskapet i et par-tre dager uansett om man har brukt fløte og melk, eller ikke. Det er helt trygt å spise det, men på den fjerde dagen bør eggerøra gå i søpla, og man bør heller lage en ny en.

Man bør aldri oppbevare eggerøre i verken fryser eller romtemperatur. I fryseren blir den helt ødelagt, mens i romtemperatur blir den dårlig raskt.

Les også:

Legg igjen en kommentar