Hvordan bytte nettleser på Chromebook

For mange er Chromebook er godt alternativ til vanlige PC-er eller Mac, men som man raskt merker er Chromebook litt ulik fra disse. En av de store forskjellene er at nettleseren Chrome er godt integrert i selve datamaskinen, så hvordan skal man gå frem for å bytte nettleser på en Chromebook?

Det er dessverre ikke mulig å bytte fra Chrome til en annen nettleser som Firefox, Brave eller Opera på en Chromebook. Chromebooker er nemlig låst til nettleseren Chrome, og er såpass tett integrert at det ikke er mulig å endre standard nettleser.

Dersom du absolutt ønsker en annen nettleser er det mulig å laste ned mobilversjonen av andre nettlesere på nyere Chromebooks. Disse er dessverre et dårlig alternativ, og fungerer jevnt over svært dårlig på Chromebooks. Så for de aller fleste er det bare å bli vandt til å bruke Chrome, eller rett og slett bytte over til en maskin med Windows eller iOS.

Les også: Slik bytter du nettleser på Windows 10.

Det kan hende at det blir mulig å endre standard nettleser på en Chromebook i fremtiden, men det er neppe spesielt sannsynlig. Slik en Chromebook er bygd opp er nemlig Chrome selge kjernen i systemet, og alle funksjoner på hele Chromebooken er tett knyttet opp mot nettleseren.

Les også:

Legg igjen en kommentar