Hvordan endre standard nettleser på Android-mobiler

Når man kjøper en Android-mobil kommer den med Chrome som den automatisk valgte standard nettleseren, men det er faktisk mulig å endre den standard nettleseren til å være en annen. Både Brave, FireFox og Opera er gode kandidater, og det er heldigvis enkelt å bytte standard nettleser på Android til noe annet enn Chrome.

For å bytte standard nettleser på Android må du først og fremst laste ned appen til den nettleseren du vil ha. Deretter går du til Innstillinger, velger Apper og varsler, og klikker på Standardapper. Velg den som heter Nettleserapp, så klikker du på den nettleseren du ønsker som standard på Android-telefonen din.

Her inne skal du få opp alle valgene mellom tilgjengelige nettlesere, men du må altså ha lastet ned og installert appen for at den skal komme opp på lista. For å finne nye nettlesere må du selvsagt til Play Store for å laste dem ned.

Les også: Slik bytter du standard nettleser på Chromebook.

Og det er faktisk alt som skal til for å bytte standard nettleser på Android. Det er jo ikke vanskelig i det hele tatt, og du kan når som helst gå inn dit for å endre tilbake til et annet alternativ.

Les også:

Legg igjen en kommentar