Er det trygt å kjøpe billige leker og bamser fra eBay? Forklart

Når man skal kjøpe leker, kosebamser og lignende til barna kan det være fristende å se etter billigere alternativer. Både leker og kosebamser koster jo relativt mye, så da kan det jo være kjekt å sjekke mulighetene til å få tak i billigere leker og bamser på nettsider som for eksempel eBay. Men er det egentlig trygt å handle billige leker og kosebamser fra nettsider som eBay?

Det er ikke noe fasitsvar på om det er trygt eller ikke å bestille leker og kosebamser fra eBay, men det er en del ting du må være obs på. Det er nemlig en del selgere som selger piratkopier eller ekstremt billige «knock off»-leker til en brøkdel av prisen av originale varer.

Disse varene bør man være obs på. Dersom du bestiller rett fra en kinesisk selger er det absolutt ingen garanti for at leken eller bamsen er fri for giftstoffer eller kreftfremkallende stoffer! Det er ingen kontrollorganer som sjekker leker og bamser som sendes fra Kina og andre billigland, så dette må du sjekke selv.

Les også: Slik unngår du fortollingsgebyr på eBay.

BRIO sine togsett er ikke alltid så billige, så kanskje frister det med piratkopier?

En god start er å sjekke om leken eller bamsen er CE-merket. Dette er et internasjonalt kvalitetsmerke, men som dessverre også kan bli forfalsket.

Jevnt over anbefaler vi å være forsiktig med ekstremt billige leker og bamser fra nettsider som eBay eller Wish. Dersom en bamse koster $2 eller noe sånt er det en stor risiko for at dette er produkter laget uten noen form for sertifiseringer eller lignende.

Så når du skal kjøpe leker anbefaler vi å kun kjøpe fra selgere du stoler på. Det finnes uten tvil troverdige selgere på eBay og lignende, men vær sikker på at du kjøper fra en person som ikke selger piratkopier eller usertifiserte leker eller bamser.

Les også: Unngå å kjøpe solbriller på eBay!

Om du vil ha tak i billigere leker som garantert er trygge for barnet anbefaler vi å kjøpe fra norske eller europeiske nettbutikker som Lekia eller Jollyroom. Der må du betaler litt mer enn når du bestiller fra eBay, men når du kjøper fra en norsk nettbutikk kan du være 100 % trygg på at leken eller bamsen ikke er skadelig for barnet.

Denne artikkelen inneholder annonselenker for Lekia og Jollyroom. Dette har ikke påvirket det redaksjonelle innholdet i artikkelen.

Les også:

Legg igjen en kommentar