Lønn som telefonselger – hvor god lønn?

Det er mange som mener at telefonsalg er en kjip jobb, og selv om de kanskje har rett er det likevel en nyttig stilling for de som er flinke til å selge, eller som trenger en ekstrajobb ved siden av studiene eller lignende.

Men hvor god er egentlig lønna til en telefonselger? I motsetning til mange andre yrker er det litt vanskelig å svare på det, da det meste av lønne hos telefonselgere kommer fra provisjon.

Det er nemlig veldig vanlig at man har en nokså lav timeslønn når man jobber som telefonselger på et callsenter eller lignende, men heller får muligheten til å tjene ekstra ved å få provisjon. Denne provisjonen kan være lite om du er en dårlig eller ny selger, men kan utgjøre mange titusenvis av kroner ekstra i måneden for gode selgere.

Grunnlønna pleier ofte ikke å ligge på mer enn 120 – 150 kroner timen, selv om det også kan variere litt her. Så uten å få inn litt ekstra provisjon blir det ikke en veldig god lønn akkurat.

Gjennomsnittlig årslønn for en telefonselger ligger på rundt 450 000 i året, så sånn sett er det ikke så dårlig. Her ser man derimot at de fleste tjener litt ekstra i provisjon, for man når ikke denne summen basert på den lave grunnlønna.

Hvor mye kan man tjene på provisjon som telefonselger?

Det er ingen god måte å anslå hvor mye provisjon man kan tjene. Det avhenger helt av hvor mye du selger, hvilket produkt du selger, og hvor mange kunder du får ringe i løpet av en dag. Noen tjener kanskje et par hundrelapper ekstra per dag på provisjon, mens knallgode selgere kan få nok provisjon til å øke lønna med 50 000 i måneden!

Om du er en veldig god selger er det absolutt mulig å tjene mye penger på telefonsalg, og det er flere personer her i Norge som har millionlønn på dette. Disse personene er ekstremt gode selgere, så det er ikke noe man bør regne med å nå med mindre du selger på både innpust og utpust.

Les også:

Legg igjen en kommentar