Lønn som telefonselger: Så mye tjener telefonselgere i 2022

Det er mange som mener at telefonsalg er en kjip jobb, og selv om de kanskje har rett er det likevel en nyttig stilling for de som er flinke til å selge, eller som trenger en ekstrajobb ved siden av studiene eller lignende.

Men hvor god er egentlig lønna til en telefonselger? I motsetning til mange andre yrker er det litt vanskelig å svare på det, da det meste av lønne hos telefonselgere kommer fra provisjon.

Det er nemlig veldig vanlig at man har en nokså lav timeslønn når man jobber som telefonselger på et callsenter eller lignende, men heller får muligheten til å tjene ekstra ved å få provisjon. Denne provisjonen kan være lite om du er en dårlig eller ny selger, men kan utgjøre mange titusenvis av kroner ekstra i måneden for gode selgere.

Grunnlønna pleier ofte ikke å ligge på mer enn 120 – 150 kroner timen (ca. 22 000 kroner i måneden), selv om det også kan variere litt her. Dette gir en årslønn på rundt 265 000 kroner. Gjennomsnittlig årslønn for en telefonselger ligger på rundt 450 000 i året etter provisjon, så de fleste får betydelig mer etter at bonuser er utbetalt.

Man ser med andre ord at de aller fleste som jobber som telefonselgere får nesten halve lønna si som provisjon, og øker altså årslønn fra minstelønn på 265 000 kroner til 450 000 kroner, slik at de altså gjennomsnittlig får 185 000 kroner i provisjon i året!

Disse tallene gjelder altså for telefonselgere som jobber fulltid i en 100 % stilling.

Kontorlandskap

Hvor mye kan man tjene på provisjon som telefonselger?

Det er ingen god måte å anslå hvor mye provisjon man kan tjene.

Det avhenger helt av hvor mye du selger, hvilket produkt du selger, og hvor mange kunder du får ringe i løpet av en dag. Noen tjener kanskje et par hundrelapper ekstra per dag på provisjon, mens knallgode selgere kan få nok provisjon til å øke lønna med 50 000 i måneden!

Om du er en veldig god selger er det absolutt mulig å tjene mye penger på telefonsalg, og det er flere personer her i Norge som har millionlønn på dette. Disse personene er ekstremt gode selgere, så det er ikke noe man bør regne med å nå med mindre du selger på både innpust og utpust.

Les også:

Legg igjen en kommentar