Lønn som miljøarbeider forklart: Så mye tjener en miljøarbeider i 2022

En miljøarbeider jobber med å skape trivsel og mestringsfølelse for personer med ulike behov, og er en populær jobb. Det finnes flere måter å utdanne seg til miljøarbeider, enten ved å fagbrev i barne- og ungdomsdag eller ta utdanning som miljøarbeider på en fagskole.

Men hvor mye kan man forvente å tjene som en miljøarbeider?

En norsk miljøarbeider tjener gjennomsnittlig 535 000 kroner i året (tilsvarer 44 500 kroner i måneden) når de jobber innenfor sosiale fagfelt, og rundt 430 000 kroner i året når de jobber som skolefritidsassistenter.

Lærer på skolen
Mange miljøarbeidere jobber på skolen.

Denne lønna virker kanskje veldig høy i forhold til hvor lang utdanning det er, og det stemmer jo. Grunnen er nemlig at denne inkluderer alt av kvelds-, natte-, helg-, og helligdagstillegg.

Det er viktig å være klar over at gjennomsnittslønna for gruppen innenfor «sosiale fagfelt» også inkluderer de som jobber på institusjoner og lignende. Her vil man typisk få mange tillegg, jobbe i turnus, og ha en hektisk og lang arbeidsdag. Dette passer ikke for alle, men det betaler godt.

Selve grunnlønna er typisk betydelig lavere, og en vanlig 100 % stilling som miljøarbeider (for eksempel på en skole) har en grunnlønn på rundt 370 000 kroner i året.

Merk at dette er gjennomsnittslønnen, så den vil være litt lavere for deg som nettopp er nyutdannet. Jo mer erfaring man får, jo høyere blir lønnen som miljøarbeider.

Les også:

Legg igjen en kommentar