Lønn som konsulent forklart: Så mye tjener man som konsulent i 2022

En konsulent er en ekspert innenfor et fagfelt som gir råd og tilbyr tjenester til bedrifter. Typisk jobber konsulter på et prosjekt hvor de ansettes som ekstern hjelp, og jobber via et konsulentselskap eller som selvstendig næringsdrivende.

Det er vel mange som kjenner til ryktet om at konsulenter er så dyre å ha med på prosjekter, så hva kan man egentlig forvente i lønn når man jobber som konsulent?

Gjennomsnittslønna til en konsulent, eller organisasjonsrådgiver som det også heter, er på 625 000 kroner i året (ca. 52 000 kr/mnd). Men her er det enorme variasjoner, og det er sektoren man er konsulent i som har mest å si for lønna.

Noen bransjer har konsulenter som tjener godt over 700 000 kroner i året, som for eksempel innenfor finans eller investering. Når man jobber som konsulent på mer vanlige bransjer kan lønna være lavere, nedimot 500 000 kroner i året.

Til tross for alt er det altså relativt god lønn som konsulent, men det er helt umulig å gi et godt fasitsvar på hva du kan forvente i lønn.

Du kan få veldig god lønn med spesialkompetanse

Hvis du jobber som konsulent med spesialkompetanse og erfaring kan du få veldig god lønn, og det er ikke uvanlig å se lønninger som bikker 900 000 – 1 million i året. Dette er åpenbart ikke noe man starter på, men som man heller kan regne med å havne på ved å jobbe en del år i sektoren.

Men igjen vil det ha veldig mye å si hvilken bransje eller sektor du driver konsulentarbeid for.

Les også:

Legg igjen en kommentar