Hvordan strømme musikk i høy kvalitet

Hvis du er glad i god lyd kan det fort være at MP3-formatet som vanligvis strømmes når man strømmer musikk rett og slett ikke er godt nok. Og nei, du er langt ifra alene om du føler dette!

Å strømme lyd i høy kvalitet har vært et savn for mange, men folk flest synes lyden er helt OK, så strømmetjenester flest har ikke brydd seg stort med å tilby høy kvalitet på lyden sin.

Det finnes heldigvis et par måter å strømme musikk i høy kvalitet på. Først og fremst bør man bytte ut Spotify med enten Tidal eller Apple Music. Begge disse tilbyr musikk i høyere kvalitet enn det du kan få på Spotify, og noen av sporene er nesten i like god kvalitet som fysiske formater.

Tidal sin logo

Aller best er Tidal som har HiFi-kvalitet på veldig mange av sangene sine. Disse er som regel 24-bit/96kHz, men noen finnes også i 24-bit/192kHz. Musikkfilene i best kvalitet heter «Tidal Masters», og bruker en dekoding som gjør at det er mulig å strømme musikk i veldig høy kvalitet uten at filstørrelsen blir helt enorm.

Husk at når du strømmer musikk i høy kvalitet vil datatrafikken du bruker øke betraktelig! Så dette er ikke spesielt lurt hvis du har lite data igjen og er utenfor rekkevidde til trådløst internett.

Lydkvaliteten du får når du velger «High Quality» på Spotify er ikke i nærheten av det du får med «Tidal Masters»-låter, og hvis du er musikkinteressert kommer du til å merke en enorm forskjell med det samme.

Tidal HiFi gir den beste lyden

For å få den beste lyden på musikken du strømmer på Tidal trenger du abonnementet som heter Tidal HiFi. Per april 2021 koster dette 199 kroner per måned, så det er noen hakk dyrere enn standardabonnementet til Tidal som koster 99 kroner per måned.

På Apple Music kan du høre på høykvalitetslyd uten å betale for et ekstra dyrt abonnement. Dette koster 99 kroner per måned. Men verken kvaliteten eller utvalget er like godt som hos Tidal.

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar