Hvordan laste ned fra Spotify

Spotify er uten tvil den vanligste måten å høre på musikk på nå om dagen, og for rundt en hundrelapp får man tilgang til omtrent all musikk i hele verden (eller for omtrent halv pris som student). Med Spotify strømmer man musikk fra Spotify sine servere, og det betyr jo at man må ut med datatrafikk hver gang man strømmer sanger med mobilen.

En kjekk måte å unngå dette på er ved å laste ned fra Spotify. Du kan nemlig laste ned så godt som alt innholdet fra Spotify, og det eneste som setter begrensninger på hvor mye du kan laste ned er hvor mye ledig lagringsplass du har på PC-en eller mobilen.

For å laste ned fra Spotify trenger du et Premium-medlemskap på tjenesten. Med dette på plass er det bare å lage en spilleliste med musikk du vil laste ned, og klikke på den boksen hvor det står «Download». Denne er originalt sort, men når du klipper på den blir den grønn, noe som signaliserer at spillelisten er lastet ned.

På bildet under ser du hva vi mener med boksen hvor det står Download. Denne ser omtrent kliss lik ut på både mobil (som på bildet nedenfor) og PC.

Slik laster du ned en spilleliste på Spotify.

Når du laster ned sanger og spillelister fra Spotify kan du ha dem lagret så lenge du bare måtte ønske, og de forsvinner ikke av seg selv. For å slette det igjen må du inn på Spotify igjen og trykke på den samme knappen som for å laste dem ned. Da slettes de, men kan selvsagt fortsatt strømmes.

Det er ikke mulig å laste ned sanger for å få de som et .mp3-format lagret på PC-en sin. Man må bruke Spotify-appen eller Spotify-klienten for å spille av sangene eller spillelistene som er lastet ned. Det er ikke mulig å dele sanger som er lastet ned med andre brukere på en måte som ikke bryter med loven og vilkårene til Spotify, da nedlastingene er knyttet opp mot brukeren din på Spotify.

Man må ha et premium-abonnent hos Spotify for å laste ned og høre på sanger uten nett, og dette må holdes ved like selv om du ikke er koblet til internett. Omtrent hver måneds tid krever nemlig Spotify at du kobler deg mot internett for å bekrefte at du fortsatt er Premium-abonnent, så det er lurt å planlegge for dette hvis du har lengre perioder uten nett.

Les også:

Legg igjen en kommentar