Hva er det å gjøre på Mallorca for barnefamilier? Forklart!

Mallorca har lenge vært en feriefavoritt blant reiseglade nordmenn uansett om man reiser sammen med kjæresten, familien eller barna. Mallorca har noe å by på for alle og enhver, og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hva det er å gjøre på Mallorca når man reiser med barn.

Her kommer vi til å ta for oss en del ting man kan finne på under oppholdet på denne spanske middelhavsøya, så forhåpentligvis faller minst et par av disse tipsene i god jord hos deg som leser.

Les mer: 28 tips for charterferie med barn!

Mallorca er en halvstor øy hvor det er mulig å nå hele øya på et par timer. Så om du har leiebil har du i prinsippet tilgang til å nå hele øya, selv om attraksjonen dere har lyst til å besøke er helt på andre siden. En del av tingene på listen ligger godt spredt utover øya, så vi anbefaler å ha minst et par dager med leiebil dersom dere har lyst til å oppleve det beste Mallorca har å by på for barnefamilier.

Reis til et badeland

Badeparker er moro for både barn og voksne, og på Mallorca er det et par ulike badeland man kan besøke. Den største og mest kjente er Western Water Park like utenfor Magaluf. Her er det mange store vannsklier i ulike størrelser, og trolig den parken som er mest spennende for ungdom eller voksne. Det er likevel mye moro for barna her også altså!

Ved Alcudia ligger Hidropark, et annet badeland som er topp for både barn og voksne. Denne er betydelig mindre enn Western Water Park, men er likevel et godt stopp for dere som bor i Alcidua med barn. Her er det litt færre store sklier, men det er flere lekeapparater og små sklier for barna som de kan kose seg med.

Den tredje badeparken på Mallorca heter Aqualand El Arenal, og ligger litt utenfor de mest populære turistområdene, omtrent en halvtimes kjøretur fra Palma de Mallorca. Denne ligger jevnt over langt under de to andre på vurderinger på internett, og det er mange som har vært skuffet over badelandet. Det er likevel en mulighet å sjekke ut, men vi anbefaler altså mye heller en av de to andre.

Man bør beregne et sted mellom 20 og 40 euro per person for disse vannlandene, og kan regne med å bruke alt fra 3 til 6-7 timer der. Det er derfor en fin dagsutflukt for dere som liker å bade eller ta vannsklier!

Bruk litt ekstra penger på hotellet

Om dere er en familie som liker å bruke litt tid på hotellet, er vår klare anbefale å heller bruke litt ekstra penger på hotellet. Ved å betale et par tusenlapper ekstra kan man gå fra et helt ålreit hotell med et par basseng til et skikkelig flott resorthotell hvor det er både lekeplasser, underholdning, barneklubber, vannsklier og større barnebasseng. Da blir det uten tvil enklere å overtale barna til å ta «rolige» dager på hotellet enn om det er et litt kjedelig hotell.

Det har blitt veldig populært å bygge hoteller med flotte uteområder hvor barna kan leke og være aktive i trygge omgivelser, så det er ikke lenger spesielt vanskelig å finne et slikt hotell. Det finnes også hoteller med egne badeland hvor det er 4 -5 vannsklier for barna, og flere ulike basseng i forskjellige størrelser. Perfekt for dere som har lyst til å bruke litt tid ved bassengkanten på hotellet!

I tillegg til å få et hotell med mer aktiviteter for barna, får man også et hotell som jevnt over har bedre mat og flottere rom når dere øker prisen litt. Dersom dere hadde tenkt dere All Inclusive eller bare inkludert frokost kan dette være vel verdt pengene, for disse buffetmåltidene på flotte hoteller er noe helt fantastisk.

Dra i en dyrepark

Det er et par dyreparker på Mallorca, og den mest kjente heter Safari Zoo. Det er en todelt park hvor man kjører første delen av turen på et slags tog som tar dere gjennom en afrikanskinspirert savanne. Der går antiloper, sebraer og apekatter fritt, og man kan ofte komme veldig tett på dyrene.

Den andre delen av Safari Zoo er en mer tradisjonell dyrepark hvor man kan vandre rundt og se dyrene i innhegninger. For mange lever nok ikke parken opp til hva man forventer av dyrevelferd, så det er noe man bør ha i bakhodet før man eventuelt reiser hit. Dyrene har langt ifra like gode forhold som man ville forventet fra en dyrepark i Norge.

Den andre dyreparken på Mallorca heter Natura Parc, og ligger et lite stykke utenfor Palma. Her er det tigere, lemurer, sebraer, papegøyer, piggsvin og mange andre spennende dyr. Selve dyreparken er ikke spesielt stor, men det kan være en koselig liten tur for deg som allerede har vært på Safari Zoo og vil ha mer. Det er ganske trange og små bur, for dyrevelferden er ikke helt som i Norge.

I Palma er det dessuten et akvarium med navn Palma Aquarium. Dette er et velkjent akvarium med fantastiske fisker og andre vannlevende dyr, og her kan man se haier, piggrokker og mye annet moro. Her er det moro for alle som interesserer seg i dyreliv, selv om det også er en spennende opplevelse selv for de som trodde de ikke brydde seg så mye om fisk, koraller eller andre sjødyr.

Gå en fjelltur

Det er mange flotte fjellområder på Mallorca når man kommer seg litt inn på øya, og for aktive familier kan det være veldig fint å ta seg en dagstur. Her får man mulighet til å gå på en skikkelig tur og oppleve vakker natur vi ikke har her hjemme i Norge. Det er også en del dyreliv på Mallorca, spesielt i forhold til reptiler og fugler, men man kan også finne noen pattedyr oppe i fjellene hvis man er heldig.

Når man skal på fjelltur på Mallorca gjelder det å ha gode sko, og veldig mye vann. Sola steker ennå mer opp på fjellet enn den gjør nede ved sjøen, så pakk med deg ennå mer vann enn du tror du kommer til å trenge.

Akkurat som når man skal på fjelltur her hjemme gjelder det å planlegge på forhånd, og ikke gå turer som er over ditt ferdighetsnivå. Det er mange ulike stier rundt om på øya, og det er spesielt på nordsiden av Mallorca at det er mange turstier. Det er noe for alle lengder og vanskelighetsgrader, inkludert flere koselige fjellstier som til og med egner seg for barn.

Ta turen til en klatrepark

Om dere er en aktiv familie som liker å klatre og utfordre dere selv, kan dere vurdere å tilbringe noen timer i Jungle Parc. Dette er en park med enorme trær hvor det er satt opp klatreløyer rundt mellom dem, og det finnes løyper for alle aldere og klatreferdigheter. Det kan minne litt om de Høyt & Lavt-klatreparkene vi har her hjemme i Norge, men med tropiske trær istedenfor bare gran- og furutrær –

Her er det trygge omgivelser hvor man kan prøve seg frem med sikkerhetsnettet på, så det er veldig trygt å være der. Det er jo en fordel om dere ikke har høydeskrekk da!

Ha det moro på stranda

De fleste av dere har sikkert allerede tenkt dere en tur på stranda når dere først er på Mallorca, og det er ikke til å undervurdere. Men stranda kan by på så mye mer enn bare bading og soling. Det er jo mulighet for både bananbåter, paragliding, robåter, vannski eller vannscooter på de populære strendene! Her kan man finne noe som matcher aktivitetsnivået og aldersgruppen sin, men det er stort sett noe spennende for alle og enhver.

Et morsomt tips er å kjøpe inn et snorkelsett for å se på alle fiskene som holder til like ved stranda. Om dere drar til kanten av stranda hvor det ofte er litt større steiner kommer dere til å se veldig mange vakre fisker!

Hva med en delfinsafari?

Det er mange delfiner og hvaler som holder til i Middelhavet, og Mallorca ligger godt til for at dere kan dra på delfin- eller hvalsafari. Nesten alle de større havnene på øya har båter hvor man kan kjøpe seg billetter for å bli med på en slik safari, og typisk er det snakk om 3-4 timer ute på sjøen for å komme ut til områder hvor det er delfiner eller hvaler, og så være der en liten stund før dere returnerer til havna igjen.

Det er jo alltid moro å se disse vakre dyrene med egne øyne ute i det fri, og det blir alltid god stemning når båten finner en gruppe med delfiner som svømmer ved siden av båten.

Prismessig pleier ikke delfin- eller hvalsafarier å koste all verdens, men beregn hvertfall £15 – £20 per person.

Les også: Er det hai i Middelhavet ved Mallorca? Forklart.

Ta et slag minigolf

Det er virkelig ikke mangel på minigolfbaner rundt om på Mallorca, og alle de større tettstedene har minst én ålreit bane for minigolf i nærheten av sentrum. Selv om spillet kanskje ikke er det mest spennende i verden for voksne er det ofte en storfavoritt blant barna, spesielt hvis de har litt konkurranseinnstinkt.

En runde med minigolf tar sjeldent spesielt lang tid, og kan være en fin aktivitet dersom dere trenger å ha noe å gjøre i en times tid før dere skal spise middag eller noe sånt. Det er heller ikke spesielt dyrt, og man må regne med omtrent £5 – 7 per spiller.

Kjør gokart med barna

Det er flere gode gokartbaner på Mallorca, men de ligger alle et lite stykke utenfor bysentrum, så det er enklest å komme seg dit med enten leiebil eller taxi (utenom i Cala Millor hvor den ligger like ved sentrum). Gokart er uansett en veldig kul opplevelse for barna når man er på ferie på Mallorca, og alle på 7+ kommer garantert til å synes det er gøy å kjøre sin egen gokart.

Om barna synes det er litt vanskelig eller skummelt finnes det også dobbelt-gokarter hvor foreldre kan styre mens barna sitter på.

Dra på oppdagelsesferd i Palma de Mallorca

Palma de Mallorca er en skikkelig storby med omtrent en halv million innbyggere. I denne storbyen er det skikkelig gode shoppingmuligheter, mange vakre og historiske bygninger, og mye spennende å finne på. I Palma kan dere kombinere en storbyferie og sydenferie, så hva med å ta en dag eller to i Palma i løpet av turen?

Når det kommer til shoppingmulighetene i Palma snakker vi ordentlig shopping fra ordentlig butikker, og ikke sånne jallaboder man finner overalt i turiststrøkene. Her kan du glemme prutingen, men til gjengjeld får du ålreite priser på ekte varer.

Noe av det kjekke med Palma er at det er en storby for fastboende på hele Mallorca, så det er ikke så veldig turistifisert. Det er for eksempel åpent hele vinteren, i motsetning til mange av de andre turistattraksjonene som er stengt på vinterhalvåret for å spare penger når det ikke er nok turister der.

Les også:

Legg igjen en kommentar