Hvordan reise til Japan

Det er mange som drømmer om en reise til Japan, et land hvor så veldig mye er ulikt fra her i Norge. Det er mye kjent popkultur som stammer fra Japan, og det er spesielt Tokyo som er høyt på ønskelisten til nordmenn som vil oppleve dette fantastiske landet. Like bak kommer Kyoto med sine tradisjonelle bygninger og fantastiske atmosfære (som er omtrent helt motsatt fra Tokyo sin), og ikke minst Kyoto sin nærhet til utrolige naturopplevelser.

En reise til Japan kan by på utrolig mange spennende og annerledes opplevelser, og det er absolutt et unikt reisemål som kommer til å gi deg minner du ikke kommer til å finne noen andre steder i verden. Det er derimot ikke som mange andre steder i Asia at alt er veldig billig, for Japan er et utviklet land som faktisk har verdens tredje største økonomi, og en veldig høy levestandard.

Nedenfor skal vi se nærmere på hvordan man faktisk kommer seg fra Norge til Japan, og noen tips til ting man bør tenke på når man planlegger reisen.

Slik reiser du fra Norge til Japan

Det er jo veldig langt å reise til Japan, og flyreisen fra Oslo til Tokyo tar sånn omtrent 19 til 22 timer. Det er ingen direktefly mellom Norge og Japan, så man må mellomlande et sted, ofte på Schiphol flyplass like utenfor Amsterdam i Nederland, eller på en flyplass i Tyskland. Prisen på en tur/retur-billett fra Oslo til Tokyo varierer selvsagt, men ligger ofte på et sted rundt 6 til 8 tusen kroner per person.

For en familie på fire blir det da snakk om nesten 30 000 kroner bare i flyutgifter for å komme seg frem og tilbake til Tokyo. Husk også at prisnivået i Japan er omtrent på nivå med, eller til og med litt høyrere enn prisnivået her i Norge.

Med kun én mellomlanding kan man egentlig få flybilletter til alle de store byene i Japan, inkludert både Kyoto og Osaka.

Drømmer du også om å se Mt. Fuji med egne øyne?

Flyene fra Norge til Japan går flere ganger om dagen, og det er egentlig ikke spesielt krevende å reise til Japan. Det er verre når man kommer frem, for man merker raskt hvor store kulturforskjeller det er. Man bør sette seg litt inn i hvordan japanere oppfører seg før man reiser nedover, og prøve å være høflig og respektfull ovenfor deres tradisjoner og væremåte.

De fleste reiser til Tokyo

Som nevnt ovenfor reiser de fleste nordmenn som skal til Japan til hovedstaden Tokyo. Her bor det nesten 10 millioner innbyggere inne i bykjernen, og det er uten tvil en av verdens mest folksomme byer. Å reise til Tokyo er en spesiell opplevelse, og det er neonlys, bråk og folk overalt. Med en gang du kommer deg et stykke ut fra byen er stemningen helt annerledes, for i resten av Japan har folk flest bedre tid enn de inne i byen.

Når man reiser til Tokyo lander man ofte på Narita flyhavn. Dette er en koselig liten landsby som gjerne bør oppleves når man først lander der. Veldig mange velger derimot å ta tog videre rett inn til Tokyo, og har da en togreise på omtrent en times tid foran seg.

Prøv å lær deg litt japansk før du reiser nedover

I Japan er det ikke alltid spesielt utbredt å snakke engelsk, ikke engang i storbyene. Man bør sette seg inn i litt enkle fraser og uttrykk for man reiser nedover, og kanskje til og med prøve å lære seg å lese litt. Vi anbefaler å bestille en god lærebok for å lære japansk, og laste ned en språkapp for å lære japansk. En kombinasjon av disse gir en grei innføring!

På et aller minimum bør man i alle fall lære seg tegnene for de mest grunnleggende tingene. For eksempel er det kjekt å kunne lese «Herre» eller «Dame» på japansk før man plutselig må på toalettet der nede.

Japansk har jo et tredelt skriftspråk hvor det éne (kanji) har like symboler som kinesisk. Her er det titusenvis av ulike tegn, og det er ikke spesielt enkelt for utlendinger å forstå det.

Det er krevende å lære seg japansk, og ingen forventer at man skal snakke det flytende før man reiser nedover, for dette er et prosjekt som kan ta lang tid. Men lær minst noen høflighetsfraser, så kommer du langt.

Et par ting å tenke på før du reiser til Japan

Det kan virkelig føles overveldende å skulle reise til Japan for første gang. Det er et skikkelig stort land med veldig mye spennende å se rundt om i hele landet, og for å hjelpe til har vi samlet sammen noen gode tips til ting du bør tenke på før du reiser nedover.

Vårt første tips er å planlegge reisen godt på forhånd. Dette er ikke som en tur til Mallorca hvor du kan finne ut av hva du skal gjøre samme dag som du er der. I Japan er det veldig mye kult å gjøre, men det kan være vanskelig å navigere seg i mylderet av steder og attraksjoner når man ikke forstår språket, og dersom du ikke har lyst til å bruke veldig mye tid på å lete etter ting bør du ha en reiseplan halvveis klar før du reiser. Mange billetter til ting bør bookes i god tid i forveien.

Vi anbefaler også å utforske Japan utenfor bare Tokyo. Det er veldig kult å bruke noen dager midt i hektiske Tokyo, men det er også så utrolig mye gøy å gjøre utenfor byen. Vi er veldig glade i tre dager i Tokyo for å gjøre alt det obligatoriske der, før vi tar 4 dager på reise rundt i Japan. Om du vil se så mange turistattraksjoner som mulig legger du turen til Kyoto, men det kan godt hende at du får en mye kulere opplevelse om du faktisk legger turen til en mellomstor by som ikke er proppfull av turister. Bruk alle reiseguidene som ligger rundt på nettet for å finne en kul destinasjon. I Japan er det noe for alle uansett om du vil oppleve tropiske områder ved Stillehavet, dra langt opp i de japanske alper for å se snøkledde fjell og å gå tur eller stå på ski, eller ønsker å vandre lange turer i dype urskoger.

Og du må selvsagt ta turen innom en onsen når du først er i Japan. Dette er en type bad hvor vannet er grunnvann som er varmet opp fra vulkansk aktivitet under bakken. Onsen ligger typisk i idylliske plasser, og det er både offentlige onsen hvor man bader sammen med andre av samme kjønn, eller private onsenbadekar hvor man får et rom med en onsen for seg selv. Dette er en særegen japansk greie, og absolutt noe man må oppleve når man først er i Japan.

Sett av nok penger til et romslig budsjett. Japan er et dyrt land, og det koster fort like mye å spise et måltid ute som det gjør her i Norge. Det finnes selvsagt billigere løsninger for deg som er litt kreativ, men når man først skal reise til Japan for å oppleve det utrolige landet er det lurt å sette av godt med penger slik at man i alle fall ikke trenger å sitte og bekymre seg for feriebudsjettet når man er fremme.

Les også:

Legg igjen en kommentar