Hvilken mobilapp er best for å lære japansk? Forklart

Det er mange nordmenn som lærer seg japansk, og i dagens samfunn er det mange gode hjelpemidler for å la oss lære nye språk enklere enn i gamle dager. Det er mange som bruker apper på mobilen eller nettbrett for å lære japansk, og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvilke apper som er best for å lære japansk så enkelt som mulig.

Før vi kommer i gang med appene vil vi bare nevne at det er lurt å bruke andre hjelpemidler enn kun apper for å lære seg japansk. Man kan lære en del av å bruke apper, men man lærer på en annen måte ved å bruke lærebøker, lese språket naturlig, eller høre det. Så kombiner helst bruken av en app for å lære japansk med andre hjelpemidler, så lærer du deg språket mye enklere enn om du kun bruker appene nedenfor.

Les mer: Hvilke lærebøker bør man bruke for å lære japansk?

Lingodeer

Lingodeer er trolig den appen som er best på å lære bort asiatiske språk, og bruker du denne er du i gang med å skrive fulle setninger med hiragana, katakana og kanji før du vet ordet av det. Denne fungerer ved at man gjør ulike oppgaver hvor man må endre på setninger, fylle ut ordet som mangler, oversette, eller skrive hele setninger selv som et svar på et spørsmål. Her blir det gradvis vanskeligere, og det er mye tid til repetisjon slik at du virkelig lærer stoffet når du går gjennom det.

Man kan laste ned Lingodeer til både iOS og Android.

Duolingo

Duolingo er på mange måter veldig lik på Lingodeer, men har et mye bedre utvalg av språk. Vår mening er at Lingodeer er hakket bedre når det kommer til å lære japansk, men det er også en smakssak, så noen av dere vil sikkert like Duolingo bedre. Begge appene er helt gratis, så vi anbefaler å laste ned begge to, prøve dem godt, og fokusere på den du liker best.

Duolingo er tilgjengelig for både iOS, Android og på PC via nettleseren.

Imiwa?

Appen med navn Imiwa? er ikke en direkte app for å lære deg japansk, men heller en ordbok. Her kan man slå opp 170 000 ulike ord og uttrykk, og hvert ord kommer med både skrivemåte, kanji-forklaring, og eksempler på hvordan ordet kan brukes i en setning. Når man begynner litt mer avansert enn det første nybegynnerstadiet er det helt nødvendig med en slik app, og Imiwa? er best i klassen.

Anki

Anki er heller ikke en app for å kun lære seg japansk, men heller en app for å bruke flashcards for å lære noe nytt. Det er allerede tusenvis av japanske flashcards der hvor man kan pugge ord, så det er bare å laste ned et deck og begynne å pugge ord. Dette er ikke en god måte å lære japansk på hvis du ikke har tenkt å bruke andre apper, men den er veldig god om den kombineres med f.eks Duolingo eller Lingodeer.

Man kan for øvrig bruke Anki til veldig mye annet, men den er spesielt god for å pugge alfabetene på japansk, eller lære seg nye ord på kanji. Den kan også brukes for å utvide vokabularet i et raskt tempo.

Les også:

Legg igjen en kommentar