Hvordan er det å dra alene på et cruise? Forklart

Cruise er en typisk ferie man tenker på å gjøre sammen med en kjæreste eller familien, men i løpet av de siste årene har det blitt mer og mer etterspørsel for å reise alene på et cruise. Vi må ikke lenger enn ti år tilbake i tid før det var svært uvanlig å reise på cruise alene, men nå om dagen har flere og flere rederier begynt å tilpasse tilbudet sitt til de som reiser alene, og vi synes faktisk det har kommet til et punkt hvor det fungerer veldig godt å reise alene på cruise.

Det er en del skip som har enkeltrom ledig for deg som reiser alene, og dette er naturligvis litt billigere enn de vanlige dobbeltrommene, selv om prisen ikke er halvert. Her har man bare en enkeltseng, men ellers er rommet ganske likt på vanlige dobbeltrom beregnet for par. Det er ikke alle skipene som har slike rom ennå, men det ser ut til at de fleste cruiseskip som lages nå om dagen kommer med en grei mengde singelrom.

Les også: Pakkeliste for cruise.

Egne aktiviteter for de som reiser alene på cruise

Mange av skipene som har egne singelrom for deg som reiser på cruise alene har også egne aktiviteter for alenereisende. Blant annet har noen skip en egen lounge som man kun kommer inn på om man reiser alene, og her er det sittegrupper, TV, bar og en koselig atmosfære for å være sosial med andre personer som også reiser alene. Så om du reiser alene og sliter med å komme i kontakt med andre, er dette stedet å dra til.

Samtidig organiseres det ofte slik at flere som reiser alene kan sitte på bord sammen under middager og andre måltider, og man kan melde seg opp til å få et fast bord til et fast tidspunkt sammen med andre som reiser på cruise alene. Dette er også en koselig måte å få vært litt sosial på under reisen.

Det er også mange skip og rederier som har spesielle aktiviteter hvor man kun har åpent for personer som reiser alene. Dette arrangeres gjerne et par ganger i uken, og aktivitetene varierer. Noen synes disse aktivitetene er ålreite, mens andre ikke er så glad i de.

Ellers er de fleste aktivitetene om bord på cruseskipet lagt opp for at man må være litt sosial når man gjennomfører dem, så man får jo en del sosiale interaksjoner hvis man ønsker det.

Les også: Bør man velge cruise i Karibia eller Middelhavet? Forklart.

Er det hyggelig å dra alene på cruise?

Hvorvidt det er hyggelig å dra på cruise alene er litt opp til hver enkelt, og selv om det finnes egne aktiviteter og rom for de som reiser alene, er det ikke til å komme unna at det er en reiseform som primært brukes av par og familier. Det kan være litt vanskeligere å bli kjent med folk enn om man reiser til andre steder i verden og slapper av på et herberge eller lignende.

For mange kan det være svært avslappende å ta seg et cruise helt alene. Det er på mange måter en fin måte å reise på alene, for det er alltid mange aktiviteter og mye ulik underholdning. Man trenger aldri å sitte og kjede seg på rommet sitt, for cruiseskip er mestre på å underholde gjestene sine. Så her kan man farte rundt på skipet og kose seg selv om man ikke reiser sammen med noen andre.

Noen synes nok det kan være litt kjedelig å reise på cruise alene, ettersom det kan være litt vanskelig å komme i kontakt med andre der, spesielt når man sammenligner det med vanlige reiser til utlandet. Når de fleste som reiser er par eller familier sier det seg jo selv at mange av disse er litt lukket for å bli kjent med utenforstående, men mye av dette problemet forsvinner om man reiser med et cruseskip som har egen lounge og aktiviteter som samler sammen de som reiser alene.

Les også:

Legg igjen en kommentar