Cruise i Karibia eller Middelhavet – hvilket skal man velge?

Det er mange av oss som går med drømmer om å ta seg et skikkelig cruise, og blant cruisedrømmer er uten tvil både Middelhavet og Karibia blant de øverste kandidatene på ønskelisten til folk.

Uansett hvilken du velger kommer du nok til å bli fornøyd, men det er viktig å være klar over at det er noen veldig store forskjeller på cruise avhengig av hvilken av disse destinasjonene du velger. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på fordeler og ulemper med å dra på cruise til enten Karibia eller Middelhavet.

Et cruiseskip
Et cruiseskip. Foto publisert med tillatelse.

Fordeler og ulemper med cruise i Karibia

Karibia er kanskje det folk flest ser for seg når de tenker på et cruise, for dette er cruisedrømmen i virkeligheten. Et cruise i Karibia gir deg sol, klar himmel, varme temperaturer, flotte cruiseskip, kritthvite strender og turistblått hav. Noen av verdens flotteste cruiseskip går i Karibia, og mange av de beste rederiene har skip som går der.

Les også: Hvilken lugar bør man velge på et cruiseskip?

For oss nordmenn er det naturligvis litt stress å komme seg til selve cruiset, da porten som blir brukt som regel er i Florida i nærheten av Miami. Det både tar en del tid og koster en del penger å komme seg hit, men om du er heldig med flybillettene trenger det ikke å koste så mange tusenlappene.

Et cruise i Karibia er en nokså rolig affære for det meste. Man bruker mye tid til sjøs, så det er lurt å velge et cruiseskip med gode fasiliteter. Det er typisk en del dagsbesøk til eksotiske plasser, og mange velger dagsutflukter som tar deg med litt opp i fjellene, inn i jungelen eller lignende. Ellers er det som regel kort vei til hvite strender og strandbarer.

Les også: Kan man bruke internett om bord på et cruise?

Cruise i Karibia har også en større risiko for å få dårlig vær (sammenlignet med Middelhavet som er nokså rolig av seg), selv om det som regel er nokså stille og rolig i området. Det er derimot skikkelig stormer når det først er dårlig vær i Karibia, så hvis man er riktig uheldig kan man ende opp med å ha pøs regn, lyn og høye bølger i noen dager.

Fordeler og ulemper med cruise i Middelhavet

De fleste av oss er kanskje mer kjent med Middelhavet enn Karibia, og selv om det ikke føles like eksotisk å dra på cruise i Middelhavet er det et godt alternativ, spesielt for deg som liker å oppleve spennende storbyer og ha en mer aktiv tur enn du får i Karibia.

Avreiseportene er naturligvis mye enklere å komme til for oss som reiser fra Norge, og de fleste havnebyene hvor det går cruise fra har direkte flyforbindelse med norske flyplasser flere ganger om dagen.

I Middelhavet er dagsturene svært ulike fra de man får i Karibia. Her går man nemlig til havn i verdenskjente byer som Roma, Venezia, Nice eller Cannes. Det betyr at man har mulighet til å oppleve disse byene, og se de unike severdighetene, attraksjonene eller museene i byen, i motsetning til i Karibia hvor det ikke er så godt utvalg av spennende havnebyer i løpet av cruiset.

Om du ønsker et cruise for å primært slappe av kan det føles litt hektisk på et cruise i Middelhavet, da man liksom føler at det blir litt feil å være igjen ombord på cruiseskipet når det er i en by som Roma. Til sammenligning er det enklere å ta seg en full stranddag eller ved bassenget på skipet når man er på en liten, ukjent øy i Karibia som ikke kan tilby all verdens med kultur eller historie.

Begge cruise er gode valg

Både cruise i Middelhavet og Karibia er gode valg for deg som ønsker å oppleve et cruise, men som sagt er det altså veldig forskjellige. Velg den cruisetypen som passer deg best, og prøv å se for deg om du kommer til å ville ta et rolig, avslappende cruise, eller om du kommer til å bli rastløs og se frem til å utforske gamle og verdenskjente byer i løpet av turen.

Les også:

Legg igjen en kommentar