Reise på cruise med 2 åring – alt du trenger å vite

Det er mange som lurer på om det fungerer å reise på cruise med 2 åringer, og for de fleste går dette veldig fint. De fleste cruiseskip er godt tilrettelagt for at det skal være mulig å kose seg for barn i toårsalderen, selv om litt eldre barn kanskje vil ha det enda kulere om bord på cruiseskipet. 

En del tror at det kan bli kjedelig for småbarn å være på cruise, men det trenger det absolutt ikke å være. For en toåring er lange dager i plaskebassenget, store mengder is, mye god mat, fine lekeområder og uteområder hvor man kan leke med ballspill og lignende selve drømmen. De enorme cruiseskipene føles sjeldent kjedelige for oss voksne, og de er i alle fall ikke kjedelige for et barn på to år!

Les også: Hvilken lugar bør man velge på cruiseskipet?

Fellesarealet om bord på et cruiseskip
Fellesarealet om bord på et cruiseskip. Foto publisert med tillatelse.

Et godt cruiseskip for barn vil typisk tilby følgende ting til dere som reiser med 2 åringer: 

 • Eget barnebasseng. 
 • Lekeplass innendørs. 
 • Lekeplass utendørs. 
 • Egen barnemeny i restauranten. 
 • Barnepass. Noen rederier har 2 års grense, mens noen har 3 år som minste alder. 
 • Egen krybbe til barnet på lugaren. 
 • Familierom med eget stellebord og utstyr man trenger når man reiser på cruise med 2 åringer. 
 • Lekeklubber. Disse varer typisk i 30 til 60 minutter, og lar barna på cruiset bli kjent med hverandre. 
 • Utlån av leker barna kan ta med til lugaren. 
Et cruiseskip
Et cruiseskip. Foto publisert med tillatelse.

Det kan være støyende å reise på cruise med 2 åringer

Det er ikke til å komme unna at barneområdene på skipet er de aller mest støysomme områdene man kommer over i løpet av cruiset, og når man reiser med 2 åringer kommer man til å bruke mye tid i disse områdene. I barneområdene er det stort sett alltid mye folk, livlige barn og et hektisk tempo, så man får ikke akkurat slappet av i rolige omgivelser ved barnebassenget. Om ikke barna og barnefamiliene lager nok lyd i seg selv er det som oftest musikk, underholdning på høyttaleren eller konkurranser for barna som er med på å lage støy. 

Ikke alle cruise som egner seg for barn på 2 år

Det er mange cruiseskip og hele rederier som rett og slett har valgt vekk småbarn fra utvalget deres. De har enkelt nok ikke lagt opp skipet for å passe små barn, og da er det like greit å holde seg unna disse. Cruiseturen kommer til å bli lang og kjedelig dersom det ikke er et ordentlig barnebasseng, lekerom eller egen barnemat under måltidene, så det anbefales ikke å reise med et rederi eller skip som ikke er lagt opp for småbarn. 

Heldigvis er det derimot mange rederier og skip som har lagt opp store deler av skipet sitt for å passe godt for småbarn og 2 åringer, så man har fortsatt mange valgmuligheter. 

Les også: Cruise i Karibien eller Middelhavet – hvilket skal man velge?

Hvilke rederier og skip anbefales når man vil på cruise med 2 åringen?

Rederiene på listen nedenfor er de vi vet med 100 % sikkerhet at de gode valg for dere som reiser med 2 åringer. Det betyr derimot ikke at rederier som ikke er på listen nedenfor ikke er gode valg, men vi anbefaler at dere forhører dere med de før avreise for å finne ut hvilke tilbud de har ombord. 

Følgende rederier er svært barnevennlige mot småbarn: 

 • MSC Cruises. 
 • Royal Caribbean. 
 • Carnival Cruises. 
 • Disney Cruises. 
 • P&O Cruises. 

Dersom man vurderer å reise på cruise med en toåring er det ingen grunn til bekymring. Det kommer til å bli en superkul opplevelse for minstemann, men kanskje litt slitsomt og støyfullt for dere foreldre. Det kommer uansett til å bli et fint minne som kan være med dere i lang tid fremover, og barnet kommer garantert til å mase om å reise på cruise igjen i fremtiden. 

Les også: Hvordan er det å dra alene på et cruise?

Les også:

Legg igjen en kommentar