Fordeler og ulemper med kjøttproteinpulver

Kjøttproteinpulver, også kjent som biffproteinpulver eller beef proteinpulver, er en type proteinpulver som er laget av rent oksekjøtt.

Vanlig proteinpulver lages av myse, et biprodukt fra osteproduksjon, og inneholder både fett og karbohydrater i tillegg til proteinene.

Med kjøttproteinpulver slipper man derimot det meste av karbohydrater eller fett, og de fleste regner dette som det reneste proteinpulveret man finner. Det lages av rent oksekjøtt, er rikt på BCAA og har høyest prosentandel protein per 100g.

Dersom man ønsker å få i seg så mye proteiner som mulig uten å måtte få i seg noe ekstra fett og karbohydrater, så er dette det aller beste valget. Det blir rett og slett ikke renere proteiner enn det man finner i kjøttproteinpulver!

Gode kjøttproteinpulver kan ha proteininnhold på mellom 85 og 95 %, mens rundt 88-92 % er vanligst å se. Det betyr fra 85g til 95g protein per 100g næringsinnhold.

Som navnet tilsier er kjøttproteinpulver laget av kjøtt, og mer spesifikt er det snakk om bovint kjøtt (med mer normale ord: oksekjøtt). Gode produsenter bruker mye biff og gode kjøttstykker når de lager proteinpulveret, men det er også noen aktører som er kjent for å bruke restkjøtt. Dette er et problem, men det vil enkelt oppdages om man tar en kikk på næringsinnholdet: er det mer enn 2-3g fett eller karbohydrat er det kjøttproteinpulver av lav kvalitet, og man bør holde seg unna.

Vi på ForklarMeg.com anbefaler Gold Beef Pro-Tein. Dette har et veldig høyt innhold av protein, smaker godt, og er velrenomert i miljøet.

Les også: Kan man bruke proteinpulver når man er laktoseintolerant?

Dersom man seriøst ønsker å få så store og definerte muskerls om mulig uten å måtte løpe ekstra runder på tredemølla for å brenne vekk overskuddsfettet, så er kjøttproteinpulver det beste proteinpulveret. Det er nok ikke like viktig for de som har veldig mye kardio i treningsplanen sin, da disse ofte forbrenner vekk de ekstra karbohydratene og fettet fra vanlig proteinpulver uansett. Om du derimot nesten utelukkende fokuserer på styrke er dette proteinpulveret helt genialt!

Les også: Kan man kjøpe proteinpulver fra utlandet?

Fordeler med å bruke kjøttproteinpulver

Nedenfor er noen av de store fordelene med å bruke kjøttproteinpulver sammenlignet med vanlig myseproteinpulver.

De største fordelene med å bruke kjøttproteinpulver er som følger:

 • Kan brukes av deg med laktoseintoleranse, glutenallergi, melkeallergi eller hveteallergi.
 • Så rent protein som det er mulig å få til.
 • Under 1g fett og 1g karbohydrat per porsjon!
 • Brukes for å få en stram og muskelrik kropp.
 • Inneholder alle nødvendige aminosyrer.
 • Opptas raskt av kroppen.
 • Smaker godt (om du liker biff).
 • Naturlig høyt innhold av kreatin.
 • Høy konsentrasjon av BCAA.

Med andre ord, her får man et godt proteinpulver med et så høyt proteininnhold og et så lavt innhold av karbohydrater og fett som mulig. Kjøttproteinpulver er rett og slett det beste proteinpulveret, og mange mener det er vel verdt den ekstra kostnaden bruken medfører sammenlignet med vanlig proteinpulver.

Ulempene med å bruke kjøttproteinpulver

Det er også noen ulemper med kjøttproteinpulver som vi tar for oss på listen nedenfor.

 • En del dyrere enn vanlig myseproteinpulver. Dette er nok det største problemet med kjøttproteinpulver ettersom folk flest har blitt vant til at vanlig proteinpulver er så billig.
 • Det kan være litt vanskeligere å få tak i. Men det er jo ikke noe problem for dem som bestiller på internett. Kjøttproteinpulver er blant annet tilgjengelig fra Gymgrossisten her, og tights.no her.
 • Kjøttproteinpulver er ikke spesielt miljøvennlig, så det er jo noe man må vurdere. Dette lages jo av kjøtt som faktisk hadde vært god mat ellers, i motsetning til myse som ikke har all verdens med andre bruksområder.
 • Stor variasjon på kvaliteten. Noen produsenter bruker ekte biff, og er dermed nesten fritt før fett og karbohydrater, mens andre bruker andre deler av oksa. Dette vil selvsagt påvirke prisen også, så her er ofte de dyrere produktene verdt pengene. Sjekk næringsinnholdet før du kjøper!
 • Mindre utvalg av smaker enn hos vanlig proteinpulver.
 • Noen synes smaken er litt rar før de blir vant til den.

Om man derimot liker smakene som finnes og godtar at det er litt dyrere er det få grunner til å velge noe annet enn kjøttproteinpulver.

Les også: Hvor bør man bestille proteinpulver?

Hvor ofte bør man bruke kjøttproteinpulver?

Kjøttproteinpulver bør brukes på samme måte som vanlig myseproteinpulver eller andre typer proteinpulver. Noen liker å bruke det daglig, mens andre foretrekker å bruke det som en boost de dagene de trener, mens andre igjen bruker det de dagene hvor de ikke får i seg nok proteiner via kosten.

Bruken av kjøttproteinpulver bør planlegges etter treningsrutiner og ønskede mål. Selve bruken er altså helt lik som hos vanlig proteinpulver, og den store forskjellen er at man ikke trenger å tenke på de ekstra karbohydratene og fettet man vanligvis får inn via proteinpulveret.

Kjøttproteinpulver bør ikke brukes for å erstatte et variert og proteinrikt kosthold, men heller fungere som en ekstra hjelp til å nå målene dine.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker for Gymgrossisten.

Les også:

Legg igjen en kommentar