Kan man kjøpe proteinpulver fra utlandet? Forklart

Når man bruker proteinpulver regelmessig merker man det raskt når man ser på kontoutskriften, da selv billig proteinpulver blir en skikkelig kostnad når man bruker det daglig. Det er mange som tenker at det er en god idé å bestille proteinpulver fra utlandet, men kan man egentlig gjøre dette?

Svaret er både ja og nei til om det er lurt å kjøpe proteinpulver fra utlandet. I prinsippet er det ikke noe problem å bestille proteinpulver fra utlandet, så lenge man får rent proteinpulver som ikke inneholder noen ulovlige stoffer. Dessverre er dette enklere sagt enn gjort ettersom alle land i hele verden har ulike lover og regler for hvilke stoffer som er på dopinglista eller som er ulovlig å importere til Norge.

Les mer: Hvor bør man egentlig bestille proteinpulveret sitt? Forklart.

Det er ingen tvil om at mange produsenter av proteinpulver inneholder stoffer som er ulovlig å innføre til Norge, og om pakken din blir stoppet må du forvente at pakken blir destruert, og om den inneholder noen stoffer som virkelig er ulovlige kan du ende opp med besøk av Politiet og få en bot.

Generelt sett kan man jo tenke seg at litt mer usikre land også har høyere risiko for å inneholde ulovlige stoffer. Spesielt land som Asia eller sørøst i Europa er kjent for å ha ha større risiko forbundet med proteinpulver.

Vårt råd er å enten holde seg til norske nettbutikker, eller velge kjente og trygge butikker fra naboland som Sverige, Danmark eller Storbritannia. Sjekk alltid opp listen med stoffer før du bestiller, og bestill kun fra leverandører du stoler på.

Er det mye penger å spare på å kjøpe fra utlandet?

Mange ser ut til å tro at det er så veldig mye billigere å kjøpe proteinpulver fra utlandet, men stemmer egentlig dette? Du kan jo sjekke selv ved å gå til Proteinfabrikken eller Gymgrossisten, og så sammenligne prisene med den utenlandske nettbutikken. Husk å beregne frakt, moms, toll og fortollingsgebyr også, da disse gjør den originale prisen på proteinpulveret fra utlandet et par hakk høyere.

Vår erfaring har vist at det nesten alltid blir like billig eller billigere å bare velge det billigste proteinpulveret for Gymgrossisten som det er å bestille fra utlandet.

Les også: Er billig proteinpulver godt nok? Forklart.

Holder det å lese innholdsfortegnelsen?

Man skulle jo tenke at det burde holde å lese innholdsfortegnelsen for å se om det er noen ulovlige stoffer i proteinpulveret, men det er dessverre ikke så lett. Olympiatoppen, en organisasjon som hjelper toppidrettsutøvere, testet en rekke ulike proteinpulver fra utlandet og kom med følgende konklusjon:

«Alle kosttilskudd kan inneholde stoffer som står på dopinglisten, selv om dette ikke går frem av produktdeklarasjonen». Kilde.

Det betyr at man kan ende opp med å kjøpe proteinpulver hvor det inneholder ulovlige stoffer eller stoffer som står på dopinglista selv om det ikke står noen informasjon om dette på produktet.

Merk at de testet etter stoffer på dopinglista, og denne inneholder jo faktisk også noen stoffer som er lovlig å bruke i privat sammenheng, men som ikke er lovlige om du skal delta i en konkurranse.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker for Gymgrossisten.

Les også:

Legg igjen en kommentar