Fordelene med økologisk proteinpulver

Proteinpulver er en av de beste produktene for å betraktelig øke mengden proteiner man får i seg, og kan for mange være nyttig når de driver med styrketrening.

Det er flere og flere av oss som begynner å bli opptatt av karbonavtrykket vårt, og gjør vårt beste for å unngå produkter som har en negativ påvirkning på klimaet. En av tingene vi kan gjøre for å forhindre dette er å kjøpe økologisk proteinpulver. Dette sikrer at man får proteinpulver som er laget fra kilder som er økologiske, og dermed er fri for insektdrepende midler, kunstgjødsel og andre ulumskheter.

Med økologisk proteinpulver får du proteinpulver som er fremstilt på en klimavennlig og etisk måte, med et absolutt minimum av kjemiske stoffer i dyrkningen og tilberedningen. Økologisk proteinpulver inneholder ingen kunstige søtstoffer eller aromaer.

Det er så langt ikke verdens beste utvalg av økologisk proteinpulver, men det finnes noen alternativer for oss som er opptatte av det. En av aktørene som har inne økologisk proteinpulver i sortimentet sitt er Gymgrossisten.

Man kan kjøpe økologisk proteinpulver fra Gymgrossten ved å klikke her. Dette er et erteproteinpulver som er dyrket 100 % økologisk, og har lite avtrykk på klimaet. Selve proteinpulveret har dessuten en mild smak, en rik og fin aminosyreprofil og et høyt proteininnhold. Det er også et proteinpulver som passer for veganere.

En annen fordel med økologiske proteinpulver er at de ikke er tilsatt kunstige produkter. Dette har både fordeler og ulemper, for det begrenser jo hvor mange smaker som kan produseres siden det ikke kan inneholde kunstige søtningsstoffer eller smaksstoffer. På den andre siden har du mye mer kontroll over hva du faktisk får inn i kroppen, noe alle egentlig burde være mer oppmerksomme på.

Les også: Fordeler med erteproteinpulver forklart.

Man kan også være trygg på at økologisk proteinpulver ikke er basert på verken genmodifisert mat (GMO) eller at dyrene som produserer produktet har fått dette. I Norge er det relativt sjeldent å få GMO-produkter uansett, så dette er ikke et problem vi egentlig trenger å bekymre oss stort om.

Andre økologiske proteinpulver

Det finnes også andre økologiske proteinpulver utenom erteproteinpulveret fra Gymgrossisten. Også Myprotein har et økologisk proteinpulver som kan kjøpes ved å klikke her. Dette er vanlig myseprotein med økologisk sertifisering, så det er veldig likt på vanlig proteinpulver. Også Bodystore tilbyr økologisk myseproteinpulver som du kan kjøpe ved å klikke her.

I motsetning til Gymgrossisten sitt økologiske proteinpulver passer ikke det fra Bodystore eller Myprotein for veganere eller de med laktoseintoleranse.

Les også: Guide til laktosefritt proteinpulver.

Er vanlig proteinpulver miljøfiendtlig?

Selv om det finnes økologisk proteinpulver betyr det ikke nødvendigvis at vanlig proteinpulver er skadelig for miljøet. Det meste proteinpulveret lages av myse, et produkt som egentlig er et biprodukt fra osteproduksjon. Denne mysen hadde i utgangspunktet blitt produsert uansett om det var tilbud for proteinpulver eller ikke, så det er på en måte en produkt hvor vi ikke må brukes noen ekstra ressurser for å produsere det.

Vanlig proteinpulver er derfor ikke spesielt miljøfiendtlig, og man kan bruke det med god samvittighet.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker for Gymgrossisten, Kost1 og Bodystore.

Les også:

Legg igjen en kommentar