Hvordan skaffe nye venner som voksen

De fleste av oss opplever at barndomsvenner og gamle vennskap ofte forsvinner litt av seg selv ettersom man blir eldre, enten fordi man kommer i ulike livssituasjoner eller rett og slett fordi man gjerne stifter familie eller bosetter seg i andre deler av landet. Det er veldig mange som føler seg ensomme i Norge, og som savner å ha venner. Vi har derfor samlet en del gode tips og råd for å skaffe nye venner som voksen, og går inn i dybden på hva man bør gjøre og hvordan man bør gå frem for å få nye venner i voksen alder.

Ha realistiske forventninger

Før vi kommer i gang med tips og råd for å treffe nye mennesker og få nye venner er det verdt å nevne at man må ha realistiske forvetninger til hvordan det er å få nye venner i voksen alder. Nye vennskap i voksen alder er ikke som i skolealder, og det er så godt som umulig å møte på en bestevenn. Med litt flaks kan man få nære venner, men de fleste nye vennskap i voksen alder utvikler seg til å bli hyggelig bekjentskap hvor man kan spise middager, drikke vin og kanskje dra på hytteturer sammen med, og gjerne ikke tettere enn det.

Her er det selvfølgelig mange unntak, men vi vil bare nevne at det er lurt å ha litt nøkterne forvetninger, så slipper man å bli skuffet.

Ellers spiller tid en stor faktor. Alle du møter starter som bekjente, og det tar gjerne lang tid før man begynner å regne folk som venner i voksen alder. Ta derfor tiden til hjelp, og nyt prosessen med å bli kjent med folk som potensielt kan bli vennene sine i fremtiden.

Få nye venner via klubber og interesser

Den absolutt enkleste måten å treffe nye mennesker som potensielt kan bli vennene dine på er ved å bli med i en klubb, forening eller lignende hvor du deler felles interesser med de andre som er der. Dette er måten de aller fleste voksne skaffer seg nye venner, og nå om dagen finnes det klubber og foreninger for nesten alle slags hobbyer.

Dersom du ikke allerede har en hobby du liker å bruke tid på er det bare å prøve seg frem, for det er mye spennende man kan prøve.

Fordelen med å bli kjent med nye folk via klubber og foreninger på er at man alltid har en felles interesse med dem som gjør det enkelt å komme i snakk. Det er også mange av disse hobbyene som krever at man er i aktivitet, og det er da også veldig enkelt å invitere folk med på ting for å bli ennå bedre kjent, og potensielt bli venner med dem. Om du for eksempel er med i et turlag er det jo helt naturlig å invitere folk med på en tur!

Delta på ting til du finner deg noen hyggelige folk som kan bli venner

Når man har begynt å delta på arrangementer, klubber og foreninger hvor man møter folk, så gjelder det å bare fortsette med dette helt til man blir bedre kjent med de som er der. Det tar tid å bli kjent med nye mennesker og bli venner med dem, så regn med å bruke mye tid på å delta på samlingen og arrangementer før du føler at du faktisk får noen venner. For hver gang blir du litt bedre kjent med dem, og til slutt kommer du nok til å regne noen av dem som venner.

Få nye venner via barna

En god arena for å møte nye folk er barn, så om du har unger i barnehage- eller skolealder er det en perfekt mulighet for å bli kjent med andre i samme livssituasjon. Det er mange vennskap som har vokst ut fra foreldre som møttes mens barna deres lekte sammen, så ikke undervurder denne muligheten.

Her kan man enten prøve å bli bedre kjent med de andre foreldrene i barnehagen eller skoleklassen, eller prøve å få barnet til å bli med på en fritidsaktivitet. Om barnet for eksempel er med på fotball er det mange gode anledninger til å bli kjent og utvikle et vennskap med de andre foreldrene på laget når dere reiser på helgecuper og sånt.

Meld deg som frivillig

I likhet med klubber og foreninger er frivillighetsarbeid en ålreit måte å møte nye folk på. Her kommer man i jevnlig kontakt med andre som også driver med frivillig arbeid, samtidig som mange typer frivillig arbeid har mye kontakt med andre personer i nærområdet. Det er mange som har møtt gode venner fra å ha drevet med frivillig arbeid, så det er absolutt verdt en sjanse.

Tips for å gjøre det enklere å bli kjent med folk og få venner

Nå har vi sett en del på metoder og tips for å møte nye folk, men det er like viktig å jobbe med hvordan man faktisk skal få venner når man er ute i sosiale situasjoner. Det ekstremt viktig å ta initiativet, og være utadvendt og blid når man skal få nye venner i voksen alder. Det er ingen som kommer til å oppsøke deg for å bli kjent med deg dersom du ikke selv går inn for det.

Folk liker positive mennesker, så gjør ditt beste for å være blid og glad når du er ute sammen med folk. Smil til de du hilser på og snakker med, og generelt vær et positivt menneske som folk har lyst til å tilbringe tid med.

Ellers er det en god idé å være flinke til å lytte, og prøve å forstå de personene du møter og blir kjent med.

Som nevnt tidligere i artikkelen er tid en viktig faktor, for det tar faktisk ganske lang tid å bli såpass godt kjent med mennesker at du regner dem for å være vennene dine. Så ha tålmodighet, et åpent sinn og vær positiv, så går det seg til så lenge du aktivt går inn for å være sosial.

Du må ta initiativet for å skaffe venner i voksen alder!

Det viktigste tipset for å få venner i voksen alder er å faktisk være flink til å ta initiativ. Inviter folk ut på kaffe, på kino, ut på byen, på et foredrag eller hva som helst. De fleste av oss synes det er hyggelig å bli invitert med ut, men det er veldig få av oss som faktisk inviterer med folk ut.

For mange må man litt ut av komfortsonen for å kunne invitere folk man bare kjenner litt med på noe, men det må man nesten gjøre hvis man faktisk har lyst til å gå fra å bare være bekjente til å faktisk bli venner.

Det er svært urealistisk å regne med å få venner ved å bli invitert på ting uten å selv være aktiv i å invitere på ting, så ikke gå i den fella. Mange sitter hjemme og er ensomme nettopp fordi de ikke tørr å ta initiativet selv.

Les også:

2 kommentarer om “Hvordan skaffe nye venner som voksen”

Legg igjen en kommentar