Fordeler med erteproteinpulver forklart

Det er mange som trener styrke som bruker proteinpulver for å sikre at de får i seg nok proteiner til å bygge muskler effektivt. Vanlig proteinpulver er laget av såkalt melkemyse, kalt whey på engelsk, og har noen problemer forbundet med seg. En av de største problemene med denne typen proteinpulver er at personer med laktoseintoleranse eller vegetarianere ikke kan bruke den, og heldigvis finnes det gode alternativer.

Er av de mest populære alternativene til myseproteinpulver er erteproteinpulver. Som navnet sier er dette proteinpulver som er laget av erter, og er ekstremt proteinrikt.

Erteprotein er 100 % veganske, og har et proteininnhold som er samme som eller litt høyere enn vanlig myseproteinpulver. Den største fordelen med erteproteinpulver at det er stappfullt av forgrenede aminosyrer eller BCAA som det ofte kalles. Den er også rik på arginin, og kan brukes i ertesupper for å øke proteininnholdet.

Proteininnholdet per 100 gram erteproteinpulver er stort sett like høyt eller høyere enn vanlig myseproteinpulver, med godt over 80 gram per 100 g. Disse forgrenede aminosyrer (ofte kjent som BCAA på «treningsspråk») er spesielle aminosyrer som er veldig bra for kroppen som leucin, isoleucin og valin. Erteproteinpulver er dessuten den typen proteinpulver med mest arginin i seg, noe mange som driver med styrketrening setter stor pris på.

Les også: Stor oversikt over vegansk proteinpulver!

Annonse: En god type erteproteinpulver bestiller du hos Kost1. Der får du mye proteiner for pengene!

Det er mange fitnesseksperter som har begynt å anbefale erteproteinpulver istedenfor vanlig myseproteinpulver. Det er rett og slett mye bedre. Man må jo huske at myse er et biprodukt som først og fremst brukes som proteinpulver fordi det er billig. Og billig er ikke alltid bra.

Til tross for at myseproteinpulver er billigst, er ikke prisen på erteproteinpulver så avskrekkende. Det er enkelt å både dyrke erter og utvinne proteinpulver fra erter, så man kan få en boks på 900g for ca 350 kroner hos Kost1.

Erteproteinpulver er selvsagt helt trygt for både veganere, vegetarianere og de som er sensitive for laktose. Erteproteinene gir en bedre metthetsfølelse enn myseprotein, så det fungerer bedre som en del av et mellommåltid enn mange andre typer proteinpulver.

Den ene store ulempen med erteproteinpulver er at det ikke nødvendigvis smaker like godt som myseproteinpulver. Det har jo en bismak av erter, og det er ikke noe alle synes er like godt. De fleste klarer å bli vandt til smaken, men det kan ta noen shakes før man blir vandt til at proteinpulveret har smak av denne grønnsaken. Nå er det ikke kun ertesmak, for erteproteinpulveret selges jo med smak som banan, sjokolade, vanilje og mer, men bismaken av erter ligger i bunnen uansett.

Les også: Fordelene med økologisk proteinpulver forklart.

Erteproteinpulver gir et lavt karbonavtrykk

For de av dere som er opptatt av karbonavtrykket dere lager når dere spiser eller drikker noe, så er det fint å vite at erteproteinpulver har et lavt karbonavtrykk. Det lages jo av den supre veksten erter som kan dyrkes uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel.

Erteproteinpulver er åpenbart også 100 % vegansk, og kan derfor brukes av veganere og vegetarianere. Det er trolig det vanligste og beste valget for veganere, spesielt de som er opptatt av miljø og derfor ikke vil ha soya.

Denne artikkelen inneholder reklame for Kost1.

Les også:

Legg igjen en kommentar