Hvilken lugar bør man velge på cruiseskip? Forklart!

Når man skal booke en tur på et cruiseskip ser man fort at det kan være litt overveldende å skulle velge hvilke type lugar man skal bo i. Noen rederier opererer med over 30 ulike typer lugarer, fra de billigste smålugarene inn i skipet til store luksuslugarer med boblebad og store balkonger.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilken type lugar man bør velge når man skal på cruise. Det vil selvsagt variere ut ifra hva ulike personer foretrekker, og hva de synes er verdt pengene, så det er ikke noe fasitsvar, men du får i alle fall en god innblikk i hvordan de ulike typene lugarer er, så kan du velge den som passer best for deg.

Fellesarealet om bord på et cruiseskip
Fellesarealet om bord på et cruiseskip. Foto publisert med tillatelse.

Er det greit med de billigste lugarene?

De billigste lugarene på cruiseskipet er de som ligger internt i skipet slik at man verken har vinduer eller balkong. Disse lugarene koster gjerne bare en brøkdel av det såkalte oceanview-lugarer gjør, og man kan få overraskende billige cruise hvis man booker en slik lugar.

Da er det store spørsmålet; er disse lugarene OK? Så sant du ikke har tenkt å bruke mye tid på lugaren din fungerer faktisk disse helt ypperlig, så sant du mer eller mindre bare skal sove, slappe av eller stelle deg inne på lugaren.

Les også: Bør man dra på cruise i Karibien eller Middelhavet?

Dersom du er en av dem som helst foretrekker å ligge på solsengene i fellesarealene kan det være greit med slike rom. Om du derimot er en person med behov for å kunne trekke deg litt vekk fra folkemengdene kan det være veldig lurt å oppgradere slik at man får litt større rom med havutsikt. Så spør deg selv hvor du ser for deg at du kommer til å slappe av med en god bok når du er på cruise. Om det er på soldekket kan du trygt velge de billigste lugarene, men om du ser for deg at dette skjer i ro og fred på lugaren din bør du putte litt mer penger i den.

Det kule med disse lugarene er at man ofte kan få dem på billigsalg kort tid før avreise, da disse ikke alltid blir fullbooket. Da vil gjerne rederiene fylle opp skipet, og man har mulighet til å få et veldig billige cruise i en av disse lugarene. Så om du har lite penger avsatt, men likevel ønsker å oppleve et cruise kan dette være løsningen.

Les også: Kan man bruke internett ombord på et cruiseskip?

Slik er de billigste lugarene med balkong

De fleste av oss drømmer vel om en lugar med havutsikt og balkong når vi tenker på å dra på cruise, og er villige til å betale det ekstra det koster for å oppgradere fra en mindre lugar uten utsikt.

Men hvordan er egentlig de minste lugarene med havutsikt og balkong? Selve størrelsen er ikke stort mye mer enn på de indre lugarene, og man har et nokså lite bad, en kommode til å ha litt ting på, og senger. Det er ikke mye plass til å bare være på rommet med mindre man vil sitte i en trang stol eller i senga.

Selve balkongen er heller ikke så fryktelig stor på de billigste lugarene, men de får jobben gjort. Her har man typisk et lite bord og et par stoler, og ikke plass til stort annet. Om man bare vil sitte her og lese en bok eller sole seg litt fungerer det helt ypperlig.

Oppgradering av lugarer koster, men er det verdt det?

Når det kommer til å oppgradere til flottere lugarer er det litt opp til hver enkelt hva man synes det er verdt å betale. Hvor mange tusen er du villig til å betale for å ha større balkong, mer plass på rommet eller et boblebad på balkongen? Om du er villig til å betale mye kan du få ganske så flotte lugarer om bord de fleste cruiseskipene, og om man vil oppgradere er det ingenting i veien for det. De flotteste lugarene koster derimot stort sett veldig mye, så for folk flest er det kanskje greit å nøye seg med en liten lugar med en liten balkong. Mesteparten av tiden skal man tross alt bruke på andre deler av skipet, eller i land i byene, og det er jo sjeldent at man bruker veldig mye tid inne på rommet ombord på slike skip uansett.

Les også:

Legg igjen en kommentar