Hvordan er det i New York om sommeren? Forklart

New York er en av verdens største byer, og den aller største byen i hele USA. Millioner av turister reiser hit hvert eneste år, og det er ikke så rart, for i New York kan man se på bokstavelig talt tusenvis av ulike severdigheter, shoppe i en av verdens beste utvalg, eller oppleve av de kjente stedene og bygningene fra populærmedia.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan New York er om sommeren, og om ting man bør være klar over og ha i bakhodet når man reiser dit på sommerhalvåret. Tipsene er skrevet med utgangspunkt om å reise dit i sommerferien i juni eller juli, men fungerer også til dels for de andre månedene på begge sider av sommeren.

New York blir varmt!

Det er en del som glemmer å tenke på hvor vanvittig varmt New York blir på sommeren. Her snakker vi mellom 25 og 30 grader hele dagen i juli, men det føles mye varmere siden de enorme metallbygningene og all asfalten er med på å øke heten.

Det er jo ikke så mye man kan få gjort med denne varmen foruten å bare bli vandt til den, men det er i alle fall greit å være klar over hvor varmt det faktisk blir i denne storbyen i sommerferien. Det er jevnlige hetebølger her, men heldigvis har alle butikker, kjøpesentre og hoteller aircondition, så varmen er bare plagsom utendørs.

Den sterke varmen gjør at det er ekstra koselig å tilbringe tid i Central Park, den enorme parken midt på Manhattan hvor det er godt med trær for å gi skygge, og vann for å kjøle ned området. Her er det nesten alltid grei temperatur, og man bør absolutt legge en visitt til denne parken når man skal ta seg en lunsj eller slappe litt av mellom all shoppingen og sightseeingen. I parken kan man dessuten gjøre typiske sommeraktiviteter som å leie en robot i den store innsjøen, eller bare slappe av på gresset i parken.

Ellers er New York en trivelig by både på sommer og vinter. Om man overlever varmen kan man få noen riktig gode opplevelser der på sommeren, og vi anbefaler sterkt å prøve å legge noen aktiviteter til vannet, f.eks et lite cruise ut for å se Frihetsgudinnen fra sjøen.

De fleste butikker og steder er åpent til langt på kveld om sommeren, og temperaturen holder seg godt slik at det er mulig å være ute på kvelden uten å måtte kle på seg all verdens med klær. Sommeren er for øvrig høytid for turisme i New York, noe som også betyr at det er vanskeligere og dyrere å få tak i billetter til show på Broadway og lignende.

New York er også kjent for å ha noen utrolige regnbyger på sommeren, og i to-tre dager kan det pøse ned i en utrolig mengde. Er du riktig uheldig kan du ende opp med å besøke New York under denne korte regnbygen.

Les også: De beste tipsene for å reise til New York med barn.

Er det mange turister i New York på sommeren?

Til tross for at det er ekstremt varmt i New York i sommermånedene, er det likevel mange turister på dette tidspunktet. Så man ikke ikke tro at man kommer unna folkestrømmen bare fordi man reiser på et dårlig tidspunkt sånn klimamessig. Man regner altså månedene juni til midten av august for å være høytid for turisme i New York.

Folk flest har jo sommerferie en gang i løpet av sommeren, og det blir naturligvis også flere folk i New York og andre storbyer midt i ferien, til tross for den ekstreme varmen. Det betyr at det blir lengre køer på attraksjoner og i butikker, at show på teater, kino og lignende blir fortere utsolgt, og at ting med begrenset antall besøkende går opp i pris.

Den største turistflommen avtar i månedsskiftet mellom august og september, og da blir det litt roligere i gatene igjen. Men helt rolig blir det jo aldri, for det er jo snakk om New York!

Bør man dra til New York på sommeren?

Dersom du tåler sterk og klam varme er det ingenting i veien for å dra til New York på sommeren. Det er en veldig trivelig by midt på sommeren, og det er noe helt eget i å være i metalljungelen når det steker som verste. Om du har mulighet til å ta turen enten på våren eller høsten anbefaler vi egentlig det, for det er mye mer behagelig både med tanke på temperaturen, men også med tanke på mengden folk.

Likevel, det er ingenting i veien med å reise til New York på sommeren hvis det er dette tidspunktet som passer best for deg.

Les også:

Legg igjen en kommentar