Hvordan dra på harrytur til Sverige uten karantene

I utgangspunktet må alle nordmenn som reiser til utlandet i karantene når de kommer hjem fra turen igjen, og dette gjelder også turer til nabolandet vårt Sverige. I praksis har dette satt en stopper for harryturer for å handle billig mat og drikke, men det finnes faktisk noen få unntak fra denne karanteneplikten.

Per starten av 2021 er følgende typer reiser til Sverige unntatt fra karanteneplikt:

  • Reiser for å utføre nødvendig vedlikehold på hytte eller fritidsbolig man eier.
  • Jobbreiser som oppfyller kravene for fritak fra karantene.
  • Du må kjøre gjennom Sverige som et mellomstopp til og fra reiser til et gult eller grønt land. I disse tilfellene har du lov til å stoppe for å gå på do, fylle drivstoff og kjøpe litt mat, men det er forbudt å ta unødvendige stopp inne i Sverige. Merk at dette kun gjelder bil eller lignende transport, ikke som mellomlanding med fly.
  • Du har hatt påvist covid-19-sykdom i løpet av de siste seks månedene. Dersom du allerede har vært smittet med covid kan du altså dra til og fra Sverige uten karanteneplikt, ettersom man antar at man ikke kan smittes flere ganger. Du må ha en laboratoriumgodkjent positiv test, og det holder ikke med antistofftest.

Vær obs på at disse reglene tar for seg de norske lovene og rådene, ikke de svenske. Sverige kan også pålegge karantene til de som kommer inn til landet, men per starten av 2021 har de ikke innreiseforbud eller karantene for nordmenn. Men dette bør man sjekke opp hos den svenske ambassaden sine nettsider før man reiser dit.

Dersom du ønsker deg en harrytur til Sverige er den eneste praktiske måten å løse dette på ved å ha hatt covid de siste 6 månedene. Uten dette er det ingen måte å reise på harrytur for å handle billig kjøtt per nå. Det kan hende at dette endrer seg når vaksinen blir mer utbredt.

Les også:

Legg igjen en kommentar