Hva kan man finne på i Flå kommune? Forklart!

Flå kommune er den første kommunen man kommer til når man skal reise oppover i Hallingdal, og ligger omtrent to timers tid unna Oslo. Det er et veldig populært sted for en stoppetur når man er på vei enten til Vestlandet eller lenger oppover i Hallingdal, og har et greit antall aktiviteter for tilreisende og turister.

Det er ikke så altfor mange som reise til Flå med mindre de har hytte der, men det er likevel et travelt område i helger og i ferier på grunn av folk som stopper der på vei videre, eller fordi de skal på hytta. Så det kan være nesten helt tomt i ukedagene, og proppfullt i helgene.

I denne artikkelen har vi sett litt nærmere på ting man kan finne på i Flå kommune, og har flere ulike tips til både sommer og vinter.

Ta en dag i Bjørneparken

Bjørneparken er uten tvil den største attraksjonen i Flå, og kan skimte med å være en av Norges største dyreparker. Her kan man ta med hele familien for å se bjørner, gauper, ulver, amurleoparder, krokodiller, elg, reinsdyr og mer!

I Bjørneparken er det også et eget lite vannland for de minste hvor barna kan bade i trygge omgivelser. Det er flere muligheter for å klatre og leke i lekestativ, eller ta en runde i en liten berg-og-dalbane.

Ved Besøkssenter rovdyr i Bjørneparken kan man lære mer om de fire store rovdyrene vi har i Norge. Her kan barna prøve seg på å krabbe gjennom jervetunnelen, prøve et spill for å se om de er raskere enn en gaupe, og se på utstoppede dyr for å bli kjent med hvordan de ser ut på nært hold.

Så om dere har 3-4 timer til overs i Flå kan man absolutt ta turen innom Bjørneparken for å kose seg, uansett om man reiser med småbarn, eller med litt eldre barn. Det er også mulig å reise dit for en hel dag, samtidig som det fungerer greit om dere har noen timer til overs når dere trenger en pause fra bilkjøringen.

Leopardforing i Bjørneparken er populært blant publikum.

Ligg på stranda ved Krøderen

Den store innsjøen Krøderen ligger delvis i Flå kommune, og er en populær innsjø for bading på late sommerdager. Det kan bli utrolig varmt i Flå og resten av Hallingdal, og da er det jo utrolig deilig å ta en dag på stranda. Det er flere koselige strender langs Krøderen, og mange av disse egner seg godt for barnefamilier hvor man vil kombinere litt avslapping med å la barna få bade.

Å komme til Krøderen fra Flå sentrum tar omtrent 15 minutter, så det er ikke lange turen for å komme seg dit.

Dra på shopping på Bjørneparken Kjøpesenter

Midt i Flå sentrum ligger Bjørneparken Kjøpesenter, og har et godt utvalg av butikker i ulike størrelser. Her er det både dagligvareforretning, klesbutikker, butikker for hytteutstyr, sporsutstur, turutstyr, sko, suvirnirer og annet. Det er ikke verdens største kjøpesenter, men mer enn nok til å dekke de fleste behov man måtte ha.

Utenfor kjøpesenteret er det for øvrig et stort lekestativ for barna, så det er mulig å la en forelder lufte ungene her mens den andre handler inn ting man trenger til reisen. Ved siden av senteret er det også en ganske stor McDonald’s-restaurant for dere som ønsker å få i dere litt rask og enkel mat når dere først er i Flå. Det er også en kafé/restaurant inne på hotelldelen av kjøpesenteret.

Stå på ski i skibakkene ved Høgvarde

På vinterhalvåret er det fantastiske skibakker på Høgvarde, et skiområde knappe mila utenfor Flå sentrum. Her er det løyper for både store og små, i tillegg til kilometervis med preparerte langrennsløyper. Når dere trenger en pause er det selvsagt en kafé som selger både kald og varm drikke, samt litt enkel mat.

Området er veldig populært både blant hytteeiere i område så vel som turister, så det er som oftest ganske folksomt på anlegget.

Dra på kanotur

Flå har flere steder hvor det er mulig å dra på en kanotur. Her får man sjansen til å nyte naturen i fred og ro, uansett om man vil padle i Krøderen, i Hallingelva eller i en innsjø et sted i kommunen.

Ved Høgvarde er det en ganske stor innsjø hvor det er gratis lån av både kano og båt, selvsagt med utstyr som årer og redningsvester. Her kan dere padle rundt på denne fjellinnsjøen i et par timer før dere eventuelt kan ta en fjelltur, eller bare dra ned til kaféen igjen.

Gå en tur i et verna naturområde

I Flå kommune ligger det flere naturvernsområder hvor det ikke er lov å gjøre inngrep. Det er likevel fritt frem for å benytte disse områdene til turer, og gir en fin mulighet til å ta dere en skogs- eller fjelltur i vakre omgivelser uten å være omringet av hytter og hus. Sjekk gjerne ut UT.no for tips til turområder i Flå!

Om du ikke helt fant noe som passer for deg kan du også ta turen en halvtime lenger opp i Hallingdal for å komme til Nesbyen kommune. Der er det flere aktiviteter inkludert et meteorittkrater, kunstutstillinger, Stolpejakt, terrengsykling og friluftsområder.

Les også:

Legg igjen en kommentar