Hvilke dyr har de i Bjørneparken? Forklart

Bjørneparken i Flå i Hallingdal har selvsagt bjørner som sitt største trekkplaster. Det ligger jo i navnet, så det overrasker jo ingen. De har derimot mye mer enn bare bjørner, for Bjørneparken er så godt som en fullverdig dyrepark med et stort utvalg av både rovdyr, hjortedyr, reptiler og husdyr.

I Bjørneparken var det i lang tid kun norske dyr å se, men de har gradvis utviklet profilen sin til å være mer usammenhengende, så nå har du litt av hvert der. I denne artikkelen får du en komplett oversikt over alle dyrene du kan se i Bjørneparken per 2021.

Bjørn i bjørneparken
En av bjørnene slapper av i Bjørneparken.

Disse rovdyrene har de i Bjørneparken

Det bor en del ulike rovdyr i Bjørneparken, hvor alle utenom ett dyr også holder til i norsk natur.

 • Bjørner. Det er jo ingen overraskelse at de har bjørner i Bjørneparken, og til sammen er det fire bjørner fordelt på to ulike bur. Det eneste buret har et stort platå for publikum hvor man kan se dem få mat, og de stiller seg gladelig opp på bakbeina for å ta imot maten som dyrepasserne kaster ned til dem.
 • Ulver. Helt på toppen av parken er det tre ulver. Disse tre er brødre, og kan være ganske vanskelig å få øye på. De er også veldig glad i mat, så du får stort sett øye på dem når det er fôringstid.
 • Gauper. I parken finnes det to gauper; en hann og en hunn. De har aldri fått barn, men har bodd der sammen i mange år. Kun én av gaupene er glad i å vise seg frem for publikum, så han kommer gjerne når det er mat, mens hunnen helst gjemmer seg frem til parkens stengetid.
 • Amurleopard. I Bjørneparken finnes det to amurleoparder. Dette er verdens mest sjeldne underart av leopard, og bor naturlig i områder knyttet til Amur-vassdraget i Russland og Kina. De to amurleopardene som bor i parken er brødre, og har blitt godt vandt til å vise seg frem for publikum.
 • Rever. I Bjørneparken bor det en liten flokk med rever, som tilsynelatende har det fint sammen selv om de ikke bor i flokk i naturen. Noe av det kule med revene er at man kan få litt hundemat som man kan gi til revene. Det er nemlig revefôringer hvor du kan bli med inn i buret til revene for å være med å gi dem mat.

Husdyr og hjortedyr som bor i Bjørneparken

De har et godt utvalg av både husdyr og hjortedyr i Bjørneparken, og mange av disse kan du komme veldig tett på, eller til og med få lov til å gå inn i buret til.

 • Geiter. Ved parkens inngang er det en liten flokk med geiter. Disse kan man gå inn til, og med litt flaks får du til og med lov til å klappe en av dem.
 • Sauer. Opp på tunet bor parkens sauer, og også disse kan man gå inn for å klappe. Besøkende kan dessuten få kvister fra dyrepasserne som de kan gi til geitene for å komme nær dem.
 • Alpakkaer. Sammen med saueflokken bor det to alpakkaer, og også disse kan man gå inn til og mate.
 • Ullgriser. Ullgrisene i parken ligger nesten helt i starten, men disse to bør man ikke gå inn til. Selv om de er søte kan de nemlig fint finne på å nappe, så ikke prøv å klappe ullgrisene.
 • Reinsdyr. I Bjørneparken bor det to reinsdyr inne i et bur, og disse to er egentlig tamreiner, så de et godt vandt til mennesker. Man kan være heldig og komme tett på reinsdyrene, men det er ikke lov til å ta på eller mate dem.
 • Hjort. Bjørneparken har tre hjorter, en bukk og to koller. Disse bor litt unnagjemt i parken, så du må passe på å følge skiltene for å finne frem til dem.
 • Elg. Det er en liten flokk med elger i Bjørneparken, og disse pleier ofte å ligge på et sted som hvor at du får god utsikt mot dem. Noen dager er det også elgefôring hvor man kan få gulrøtter som man kan gi til elgene!
Hjortebukk i Bjørneparken
Hjortebukken som bor i Bjørneparken.

Reptiler i Bjørneparken

I Bjørneparken er det et eget reptilhus som kalles for Krokodilleland. Her er det litt av hvert, og de har både skilpadder, slanger, krokodiller, alligatorer og øgler.

 • Aldabraskilpadde. Aldabraskilpadder er en av verdens lengstlevende skilpadder, og i Bjørneparken har de mange skilpadder. Disse bor utendørs hvor de går og spiser gress om sommeren, men tas inn igjen til reptilhuset når det begynner å bli kaldt ute på høsten. Det er ikke lov til å ta på eller klappe skilpaddene.
 • Grønn anakonda. En grønn anakonda er en enorm slange som kan bli ni meter lang, og som regel får du se den tydelig i buret sitt.
 • Kongeboa. Kongeboa er også en enorm slange som bor alene i Bjørneparken.
 • Kongepyton. Kongepyton blir litt mindre enn de to slangene ovenfor, men er fortsatt et imponerende skue der den krøller seg sammen.
 • Kornsnok. Kornsnoken er en søt og liten slange som man kan få lov til å holde med hjelp fra en dyrepasser. Her får du muligheten til å komme så tett på slagene som det går an!
 • Amerikansk alligator. Det bor to amerikanske alligatorer i Bjørneparken, og disse vanvittige dyrene blir utrolig store og lange.
 • Kubansk krokodille. Det er flere krokodiller enn alligatorer, og selv om disse er veldig små er de fortsatt farlige. Disse dyrene beveger seg nemlig lynraskt, selv om de likevel stort sett ligger musestille i buret sitt.
Amerikansk alligator i Bjørneparken

Nye dyr i 2021

Det er ikke annonsert at det skal komme noen nye dyr til Bjørneparken i 2021 ennå.

Les også:

Legg igjen en kommentar