Er det farlig å bli brent av blå brennmanet? Forklart

Blå brennmanet er en art av brennmanet som er ganske sjelden her i Norge. Den trives i varmere vann enn vanlig, rød brennmanet, og er derfor kun vanlig i år hvor det er over gjennomsnittlig varmt i juni. I gode år kan det derimot komme mange blå brennmaneter langs kysten, men er det egentlig farlig å bli brent av dem?

I utgangspunktet er blå brennmanet omtrent like vond å bli brent av som vanlig brennmanet. Det er derfor ikke spesielt farlig, men det gjør jo ganske vondt. Den er heldigvis også litt mindre og har færre tentakler enn vanlig brennmanet, som man blir ofte brent på mindre områder enn når man blir brent av vanlig brennmanet. Blå brennmanet regnes derfor som hakket mindre farlig enn vanlig brennmanet.

Om du blir brent bør du gjøre det samme som når du blir brent av vanlig brennmanet. Skyll området godt i saltvann fra havet (pass på at det ikke er brenntråder i vannet da!) og vurder å ha området i varmt vann for å ødelegge giften.

Så om du blir brent av en blå brennmanet kan du regne med at det blir en smertefull opplevelse, men direkte farlig er det ikke.

Les også:

Legg igjen en kommentar