Hva kan man gjøre i Midt-Telemark kommune? Forklart!

I 2020 ble Midt-Telemark en egen kommune som tidligere bestå av Bø, Nome og Sauherad kommune. Dette er et flott område som har mye spennende å by på, spesielt på sommertid. Det er tusenvis av turister som kommer innom kommunen hvert eneste år for å se hva disse spennende og tradisjonsrike bygdene har å by på.

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på noen av tingene man kan gjøre i Midt-Telemark kommune når man besøker den. Her er det noen tips for alle i familien, uansett om dere liker natur, spenning, rolige omgivelser, shopping eller tradisjoner.

Gå på Lifjell

Lifjell er et stort fjellområde nord i Midt-Telemark som er et populært turområde på sommertid, mens det er mye brukt for ski og annen vintersport på vinteren. Hit kan man enten dra for å se ryper prøve å gjemme seg i steinrøyser på høsten, eller vente noen måneder til snøen dukker opp, og området er perfekt for lange skiturer med mange bakker. Det er et alpintsenter på Lifjell med flere gode bakker. 

Det er flere stier på Lifjell, og her er det turer både for familier med barn, så vel som glade turgåere som gjerne vil gå et par mil og se litt mer urørt natur. Her kan man kose seg uansett om man ønsker å gå i et par timer og komme litt opp i høyden, eller ønsker å telte i fjellet i flere dager. Det er mer enn nok av rolige områder hvor man kan slå opp teltet sitt i nærheten av et øde fiskevann!

Det er også mange andre flotte turområder i Midt-Telemark, og alle tettstedene i kommunen er omringet av skogsområder med utallige turstier. Her har man sjansen til å gå turer i flotte barskoger, så vel som langs den frodige Bøelva. 

Besøk Bø Sommarland

Bø Sommarland er trolig noe av det mest kjente å gjøre i Midt-Telemark kommune, og denne enorme vannparken passer for både barn, ungdom og voksne. Her er det flere titalls vannsklier i alle størrelser, en lang “lazy river” hvor man kan slappe av i en badering, og ikke minst mange basseng hvor man kan svømme og kose seg. For barna er det også lekeplasser, klatrestativ, teater og annet moro å finne på inne i parken. 

De fleste forbinder nok allerede Bø Sommerland med Bø og nå Midt-Telemark kommune, og dette er uten tvil den mest populære attraksjonen i kommunen.

Det koster litt å komme inn for hele familien, men man kommer garantert til å få en utrolig kul dag der, og barna kommer til å elske det.

Ta turen til Høyt og Lavt

Høyt og Lavt er en klatrepark som ligger like i nærheten av Bø Sommarland, og passer perfekt for de som er glade i høyde, klatring og spenning. Her kan man feste på seg sikkerhetsselen og klatre i tretoppene langt over bakken! Til sammen er det 137 ulike apparater i skogsområdet i parken, og apparatene spenner seg fra enkle klatreapparater for småbarn til enorme utfordringer for de som vil ha et adrenalinkick. 

Sjekk ut alle badeplassene

Rundt om i kommunen er det mange gode badeplasser, enten man vil bade på strender i Norsjø, i små innsjøer i skogen, eller på en liten strand langs den hurtigstrømmende Bøelva. Det er flere campingplasser rundt om i kommunen, og disse er mer eller mindre alle knyttet opp mot gode badeplasser, så legg gjerne turen innom en av disse for gode bademuligheter. 

Om man vil ha strender kan man legge turen til Akkerhaugen, et område i Midt-Telemark hvor det er flere campingplasser og badestrender. Ved Patmos Skulpturpark er trolig kommunens fineste strand. Denne strekker seg flere hundre meter, og er veldig langgrunn, så den egner seg godt for selv små barn. 

Det er flere steder hvor man kan leie kano, kajakk eller stand-up-paddle, men det er selvsagt ikke dumt å ta med eget utstyr dersom du har tilgang til det. Med en liten båt, kano eller kajakk kan man komme seg raskt inn i dyp skog, til skogsområder som nærmest står urørt, og egner seg supert for når man vil komme seg vekk fra folk og støy i noen timer.

Besøk Gullbring kulturanlegg

På Gullbring kan man gå på kino, se teaterforestillinger eller konserter, trene i styrkerommet, eller bade i badebassenget. Dette er kultursentrum for kommunen, men har også mye artig å finne på for turister. Du kan få en oversikt over programmet på nettsidene deres, eller bare møte opp i bygget for å se hva som skjer. 

Det er også en koselig kafé i foajéen til kultursenteret hvor man kan nyte en god lunsj eller bare en is i sommervarmen.

Slapp av i Evjudalen

Evjudalen er en stor park midt i Bø sentrum, og har store, åpne områder, mange benker, griller, treningsfasiliteter for crossfit-trening, lekeplasser for barna og ender som bor i tjernet der. Om du er i Midt-Telemark på en varm sommerdag kan det være deilig å slappe av i parken en liten stund, og det er kort vei til både Gullbring og butikkene i Bø, samt bare en kort biltur til Bø Sommarland og Høyt og Lavt. 

Ta en shoppingrunde i Midt-Telemark

Selv om Midt-Telemark er en ganske liten kommune er det godt med shoppingmuligheter der, spesielt i Bø. I Bø har man nemlig flere kjøpesentre, og en egen liten handlegate. Til sammen er det en god håndfull med både klesbutikker, skobutikker, smykkebutikker, lekebutikker, kaféer og alt du måtte trenge.

Det er jo ikke akkurat verdens beste shoppingmuligheter der, men det er likevel bedre enn man forventer fra en kommune på denne størrelsen.

Besøk Evju Bygdetun

Evju Bygdetun er et bygdetun omtrent ti minutter utenfor Bø sentrum. Her er det jevnlige programmer basert på gamle tradisjoner, og det er et supert stopp for deg som vil lære litt mer om kulturhistorien til Midt-Telemark. Fra bygdetunet er det dessuten flere vakre turstier som tar deg langs Bøelva, og underveis får man sjansen til å se et utrolig fugleliv langs elva.

Les også:

Legg igjen en kommentar