Guide: Reise til New York med barn!

New York er kanskje ikke den destinasjonen som dukker først opp i hodet ditt når du tenker på en reise med barn, men det bør absolutt være på plassen over steder du vurderer.

De fleste av oss har allerede et forhold til New York, og tenker typisk på Times Square, Broadway-musikaler eller Frihetsgudinnen. Ingen av disse er derimot sånn superspennende for barna, i alle fall ikke for små barn. Men når man har en by med over 8 millioner innbyggere er det jo også klart at man har en del ting for barn i alle aldere, og vi skal se nærmere på noen av de kuleste tingene man kan gjøre med barn i New York.

Attraksjoner barnefamilier og dere som reiser med barn bør få med dere i New York

Nedenfor har vi samlet sammen noen gode forslag til hva dere som barnefamilie kan finne på i New York. Som sagt er det en by med over 8 millioner innbyggere, så dere finner faktisk det aller meste i denne byen. Med andre ord, vil dere spille paintball, lasertag, dra på kino, bade, gå i klatrepark eller hva enn dere vil, så finnes det tilbud for det i New York.

Så forslagene nedenfor er bare forslag til ting dere kan gjøre, for det er helt umulig for oss å nevne absolutt alt man kan finne på i New York med barn.

Ta det rolig i en av parkene

Det er flere parker i New York, og størst av dem alle er jo Central Park. I denne enorme parker er det mye spennende, inkludert flere klatreapparater, områder hvor man kan mate fugler, ha piknik, og mye annet artig for barn i ulike aldere.

På sommeren er det også vanlig at det er vannsprinkler i parkene, noe som alltid er artig for barna når de ønsker å kjøle seg ned i varmen. New York blir nemlig knallvarm på sommeren!

Sjekk ut noen av de kule lekebutikkene

Det er et stort utvalg av lekebutikker i New York, og som med resten av USA er også lekebutikker større her. Den største lekebutikken i New York finner dere på Times Square hvor det er en egen Toys R Us-butikk med et enormt utvalg. I gamle dager hadde denne lekebutikken til og med et eget pariserhjul i butikken, men dette forsvant da de byttet lokaler på midten av 2010-tallet.

Ellers er det egne spesialbutikker spredt rundt om i hele byen. Liker dere LEGO? Da tar dere selvsagt turen innom en egen LEGO-butikk! Det er også drøssevis av ulike lekebutikker fra alle de store kjedene rundt om i hele byen, og disse er sjeldent vanskelig å finne.

Kos dere med tivoli på Coney Island

Om dere er glade i karuseller, berg-og-dalbaner, tivoli og sånt, så ta turen til Coney Island. Dette er et slags tivoli ute på boardwalken, med et enormt pariserhjul som gir utrolig utsikt over halvøya. Coney Island er litt utenfor selve byen, men ta subwayen til Brooklyn, så er dere der på omtrent 40 minutter.

Sammen med tivoliet på Coney Island ligger også en enorm sandstrand. På varme dager er det proppfullt av mennesker som ligger på stranda eller bader i havet, men det pleier også å være en del som oppholder seg på og i nærheten av stranden på andre årstider.

Like i nærheten av Coney Island har man også New York Aquarium. Der har de eget sjoløveshow, pingviner, og ikke minst utallige ulike fiskearter.

Se et stykke på Broadway

Selv om de fleste av oss sikkert forbinder Broadway med verdenskjente musikaler og teaterstykker, er det også helt i verdenstoppen for barneteater. Disse har den samme høye kvaliteten som man forventer fra et Broadway-stykke, men passer for barn og hele familier.

Dra til Central Park Zoo

Dyreparker er alltid moro for barn, og Central Park Zoo er en fin dyrepark midt i den enorme parken. Her er det både pingviner, rød panda, snøleoparder, apekatter, amfibier og veldig mye annet spennende.

Noe av det morsomste for barna er kanskje selene som stiller opp med et kult show hver gang de får mat.

Central Park Zoo er langt ifra verdens største dyrepark, men du har også flere andre dyreparker i New York hvis den blir i minste laget for deg. Både Bronx Zoo og Queens Zoo er betydelig større, og har et større utvalg av arter.

Spis god mat med barna i New York!

New York er kanskje ikke kjent for å være verdens sentrum for kulinariske opplevelser, men det er midt i blinken for barn. I New York finner du nemlig utallige steder som selger knallgode pizzaer og hamburgere, og det finnes rullende pølseboder rundt om i hele byen.

Klassiske diners finner du også rundt forbi i New York, og her er det helt innafor å bestille en feit pannekake til frokost!

Hvis dere vil ha litt mer spennende smaksopplevelser legger dere heller turen til Brooklyn hvor det er mye god gatemat fra ulike verdenshjørner.

Det er flere gode museer for barn i New York

New York er stappfull av gode museer, og mange av disse har egne utstillinger eller egne seksjoner for barn. Om ungene dine er interessert i dinosaurer eller livet på jorden bør dere reise til American Museum of Natural History. Her er det en enorm samling av naturvitenskapelige gjenstander, inkludert en skikkelig massiv utstilling med dinosaurfossiler som viser hvor store disse dyrene faktisk er!

Slik kommer hele familien seg til New York

Den største utfordringen med å ta med hele familien til New York er kanskje den lange reisen dit. Man må regne med å ta fly i omtrent 12 og en halv time dersom man tar et fly med kun ett stopp! Dette er jo en lang tur, men heldigvis er det stort sett gode fly med mye underholdning som tar dere over Atlanderhavet.

Det er mange ulike flyselskap som tar dere helt fra flyplasser i Norge til New York. Typisk trenger man en mellomlanding i et Europeisk land (Schiphol i Amsterdam er ofte brukt), eller til og med på Island. Man kommer seg enkelt til New York ved å bestille en vanlig flybillett over dit, og det er ikke noe vits i å styre med en pakketur eller noe sånt.

Bare still flybilletter, bruk en nettside som finner billige hotell til å booke hotell for deg, og ta taxi, subway eller tog fra flyplassen og inn til byen. Det er stort sett utrolig enkelt å komme seg rundt i New York, for dette er en storby hvor de færreste kjører egen bil, og den offentlige transporten er knallgod.

Les også:

Legg igjen en kommentar