Er det lov med Uber i Norge? Forklart

Uber har hatt en lang og kronglete vei for å bli lov her i Norge, og måtte først trekke seg ut av markedet etter at det viste seg at de brøt loven når de først kom hit i 2017.

I starten av november 2020 ble den såkalte taxiloven endret. Dette har ført til at tjeneste som Uber og lignende igjen har lov til å drive på i Norge, men sjåfører må ha løyve på bilen sin får kunne jobbe som Uber-sjåfører.

Så lenge både sjåfør og kjøretøyet har alle løyvene i orden er det helt lovlig å kjøre Uber i Norge. Kjøretøyene må ha drosjeløyve for å kunne kjøre Uber lovlig.

Det er derfor ikke fritt frem for å kjøre Uber med en helt vanlig privatbil lenger, og bilen må være registrert for å kunne brukes som drosje. De nye taxireglene har derimot senket kravene for at bilen kan regnes som en drosje, så man trenger ikke lenger å ha taxilampe på taket eller noe sånt. Helt vanlig bilder kan nå i prinsippet registreres som drosjer, men det tar litt tid med hele søknadsprosessen.

Det er altså helt lovlig å både kjøre Uber, så vel som å sitte på i en Uber. Per slutten av 2020 har Uber kun etablert seg i Oslo, men trolig vil de ekspandere virksomheten sin til andre byer dersom det viser seg å fungere godt i Oslo-området.

Ønsker du å bli Uber-sjåfør?

Dersom du ønsker å bli en Uber-sjåfør bør du lese mer om mulighetene for dette på nettsidene til Uber. Der kan du få hjelp til å registrere kjøretøyet ditt til å bli en drosje, og all informasjon du trenger for å komme i gang med prosessen.

Vi har også skrevet artikkelen «Hvordan bli Uber-sjåfør» hvor vi selv går litt nærmere inn på hvilke krav du må oppfylle, og hva som må til for å få lov til å kjøre Uber her i Norge.

Les også:

Legg igjen en kommentar