Hvor mye koster førerkort for stor tilhenger? Forklart

Med vanlig førerkort for personbil (klasse B) kan man kjøre en vanlig tilhenger, men det er sterke begrensninger på hva totalvekten på bil og henger kan være på. For å kjøre med store tilhengere trenger man førerkort klasse BE, noe som gir deg rett til å trekke tilhengere med en totalvekt på opptil 7 000 kg.

Men hvor mye koster det egentlig å ta førerkort for klasse BE, gitt at man allerede har førerkort for klasse B?

Pakkepriser hos kjørelærere for førerkort klasse BE ligger på alt mellom 7 000 og 10 000 kroner. Nøyaktig hvor mye du ender opp med å betale vil selvsagt variere på hvorvidt du klarer deg med kun de obligatoriske kjøretimene, eller om du trenger ekstra kjøretimer ved siden av.

Les også: Så mye koster det å bestille et nytt førerkort.

De fleste pakkeprisene som denne er basert på et lite antall kjøretimer, samt alt av obligatoriske kurs som lastsikringskurd, sikkerhetskurs på vei og de obligatoriske veiledningstimene. Dersom du allerede er godt kjent med å kjøre med vanlig henger kan det godt hende at dette er mer enn nok, men det er neppe nok dersom du aldri har hatt en henger bak på bilen i hele ditt liv. Da må du trolig enten øve litt med vanlig henger, eller bestille flere kjøretimer enn det som pleier å være inkludert i pakken.

Les også:

Legg igjen en kommentar