Er det farlig å møte en rev? Forklart

Rødrev, som oftest bare kalt rev her i Norge, er en av de vanligste rovdyrene vi har ute i skogen, og det er også det rovdyret det er vanligst at vi mennesker møter på når vi er på tur. En rødrev veier sjeldent mer enn 10 kg, men likevel er det noen som synes det er litt skummelt å møte dem. Men trenger man egentlig å være redd for å møte en rev, og kan det være farlig å møte en rev i skogen i Norge?

Heldigvis er norsk rev helt ufarlig. Den vil verken gå til angrep på, eller ha muligheten til å skade et menneske. Revene kan være litt nysgjerrige på hva vi mennesker driver med, men om de følger med på deg er det bare fordi de håper du skal legge fra deg litt mat. De vil aldri angripe et menneske!

Les også: Hva spiser rever? Forklart.

Det er noen steder i verden hvor det kan være litt skummelt å møte rev, men da er det kun snakk om rev som har sykdommen rabies. Denne er svært farlig både for mennesker og rever, og vil påvirke adferden til reven slik at den blir aggressiv mot alt og alle. Da kan den faktisk bite mennesker, og selv om den aldri har sjanse til å faktisk skade mennesker vil den kunne overføre smitte, så da er det en risiko for at den som blir bitt får rabies.

Vi har heldigvis ikke rabies på verken rødrev eller andre dyr her i Norge, så det er ingenting å frykte når du møter en rev ute i skogen. Den vil nesten alltid bare pile avgårde i andre retningen så fort den ser deg, så du har ingenting å bekymre deg over.

Les også: Er det farlig å møte en gaupe? Forklart.

Dersom du møter en rev i skogen trenger du ikke å gjøre noen ting. Du kan eventuelt la deg gjøre til kjenne ved å snakke rolig til reven, så er det stor risiko for at den piler av gårde.

Les også:

Legg igjen en kommentar