Hva spiser rever? Forklart

Rødreven kalles som oftest bare rev her i Norge, og er en av de vanligste rovdyrene vi har. Denne lille krabaten dukker ofte opp både i skogen så vel som i nærheten av nabolag, og mange av oss har hatt opplevelsen av å få sett en rødrev på nært hold.

Det er mange som lurer på hva dette mellomstore rovdyret egentlig spiser, og svaret er at rødrev spiser det meste den får tak i. Ordet altetende passer knallgodt til rødreven, for den spiser både matrester fra mennesker, åtsler fra dyr som allerede er døde, fugler, egg, frosker, smågnagere, snegler, meitemark, fisk, bær, insekter, rådyrkalver, lam, padder og harer.

Med andre ord; rødreven spiser mer eller mindre alt mulig! Den viktigste næringen får den fra smågnagere som mus, lemen, samt småfugler og fugleegg. Om vinteren er det vanskeligere å få tak i disse, og da er kadaver av døde dyr og matrester fra mennesker en viktigere matkilde for reven.

Les også: Kan man ha rev som kjæledyr? Forklart.

Det at reven er mer avhengig av matavfall fra mennesker på vinteren er også med på å forklare hvorfor mange flere opplever å få revene tett på boligstrøk og sånt om vinteren enn de gjør om sommeren.

Les også: Er det farlig å møte en rev? Forklart.

Unngå å gi revene mat

Selv om rever altså kan spise det meste som er, fra tacorester til laksefileter anbefales det ikke å begynne å fôre rever som holder til i nærheten av der du bor. Dette vil nemlig føre til at de bare blir tettere og tettere på mennesker, og noen kan oppleve dette som skummelt selv om rever ikke er farlige for mennesker. Om de blir for tamme kan det hende at lokale myndigheter faktisk må ta seg av de, og det er jo ikke noe man ønsker. Derfor, unngå å gi dem mat, for de er mer enn flinke nok til å skaffe nok mat i naturen selv.

Les også:

Legg igjen en kommentar