Pris for mopedlappen (AM 146) i 2022

Når man fyller 16 år kan man ta mopedlappen, offisielt kjent som førerkort klasse AM 146. Dette lar deg kjøre tohjulede mopeder med en maksfart på 45 km/t, som i praksis betyr at man kan kjøre mopeder og scootere. Men hvor mye koster det å ta mopedlappen i 2022?

Prisen på å ta mopedlappen (AM 146) i 2022 er omtrent 7 000 til 9 000 kroner, avhengig av kjøreskolen. Dette inkluderer alt den obligatoriske opplæringen og teoriprøven, men noen kan selvsagt ha behov for flere kjøretimer, og da koster dette rundt 800 kr per time.

Med førerkort klasse AM 146 kan du kjøre vanlige mopeder og scootere på to hjul, men du har ikke lov til å kjøre mopedbiler på enten 3 eller 4 hjul. Til dette trenger du førerkort klasse AM 147, noe som vanligvis er dyrere enn for vanlig moped.

Mange kjøreskoler har tilbud på pakker som fører til mopedlappen. Disse kan være nyttige, for da betaler du en fast sum for å få all den obligatoriske undervisningen du trenger, og slipper dermed å forholde deg til hvert enkelt trinn.

Moped

Noen skoler gir gratis undervisning i mopedkjøring

Det er ganske vanlig at skoler har et samarbeid med Statens Vegvesen hvor de kan tilby undervisning som leder til førerkort klasse AM 146 som en del av et valgfag på skolen. Dette inkluderer de samme obligatoriske tingene som du får hvis du gjør det hele på en kjøreskole, men her kan man få det helt gratis. Det eneste unntaket er typisk at man må betale for teoriprøven selv, da denne gjøres hos Statens Vegvesen.

Les også:

Legg igjen en kommentar